לביבות תפוגזר טבעוניות מתוקות
בואו לגוון! מתכון טבעוני ללביבות מתוקות של אולגה טוכשר – שילוב נהדר של גזר ותפוח במתכון טעים וקל להכנה
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אולגה טוכשר
עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל12-14:
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- קורט מלח
- 240 מ"ל (1 כוס) משקה שקדים תנובה ALTERNATIVE
- 1 גזר גדול, קלוף
- 2 תפוחים בינוניים, קלופים
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כף חומץ או מיץ לימון
- שמן לטיגון
להגשה:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח.
-
02.
מוסיפים את משקה השקדים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
-
03.
מערבבים בכלי נפרד את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ לימון, מוסיפים לקערה עם הבלילה ומערבבים שוב.
-
04.
מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ואת התפוחים בפומפייה גסה. סוחטים קצת את המיץ.
-
05.
מוסיפים את הגזר והתפוחים לבלילה ומערבבים היטב.
-
06.
מחממים שמן במחבת. מניחים כמה תלוליות בלילה ומטגנים עד להזהבה יפה. בעזרת תרווד הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים עם יתר הבלילה.
-
07.
מגישים מיד עם תוספות לפי הטעם. אפשר לפזר מעל הלביבות אבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים