עג'ה – לביבות ירק וגבינה | השף הלבן

עג'ה – לביבה טריפוליטאית

אינס ינאי עם מתכון מסורתי ללביבת ירק גדולה בתוספת גבינת פטה שהיא ארוחה שלמה.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג תיק אוכל

המרכיבים ל2:

  • שמן קנולה לטיגון
  • 3 ביצים
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס פירורי לחם קוואקר
  • 2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
  • 250 גרם גבינת פטה כבשים 5% שומן "פיראוס", מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה עמוקה מערבבים יחד את כל המרכיבים

  • 02.

    מערבבים היטב לתערובת אחידה.

  • 03.

    מחממים מחבת בקוטר 24-26, מוסיפים למחבת 3 כפות שמן ומחממים.

  • 04.

    מוסיפים את תכולת הקערה למחבת.

  • 05.

    מטגנים כ- 4 דקות עד שהלביבה מתחילה להתגבש.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    הופכים לצידה השני בעזרת צלחת שטוחה רחבה. מטגנים עוד 4 דקות, עד שהלביבה מוכנה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    מגישים לצד סלט.

הכנת? כאן מדרגים
(3)