מיני לַפִּיוֹשְקָה - פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי - השף הלבן

מיני לַפִּיוֹשְקָה – פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי

בלי התפחה ובלי תנור מיני פיתות ממולאות גבינות ועטופות בשמן זית ועשבי תיבול.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מיני לַפִּיוֹשְקָה- פיתות ממולאות גבינה בסגנון קווקזי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 8-10 מנות:

לבצק:
  • 250 גרם יוגורט ביו 3% תנובה
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • מעט מים לפי הצורך, אם הבצק יבש מעט
למילוי:
  • 1 שקית גבינת כנען 500 גרם תנובה
  • ½ כוס שמיר קצוץ
  • שן שום כתושה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 1 פלח קשקבל גלעד COLLECTION
להגשה:
  • 100 גרם חמאת תנובה מומסת
  • 3 כפות שמיר קצוץ דק מאוד
  • כפית שום גבישי

הוראות הכנה:

  • 01.

    במיקסר עם וו לישה/ ידנית לשים היטב את כל מרכיבי הבצק לבצק גמיש.

  • 02.

    מניחים מכוסה כ־20 דקות בטמפ' החדר.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה מגררים פלח קשקבל, מוסיפים אליו את שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־10-8 חלקים ומרדדים על משטח מקומח לעיגול בעובי 1 ס"מ.

  • 05.

    מניחים מהמלית בנדיבות וסוגרים את הבצק מעל המלית, משטחים מעט על משטח מקומח את הבצק בעזרת מערוך ללחם שטוח - פיתה.

  • 06.

    מחממים מחבת נון־סטיק וקולים את הפיתה 5-4 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 07.

    מברישים בחמאה מומסת מתובלת ועורמים אותן אחת על השנייה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.