מתכון מרק קרם חצילים קלויים בשמנת | השף הלבן

מרק קרם חצילים קלויים בשמנת

מרק חצילים מעודן בזכות תוספת השמנת, מתאים לארוחה צמחונית.

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם חצילים קלויים בשמנת

המרכיבים ל 6-4 מנות:

  • 1/2 1 ק"ג חצילים
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1 שורש סלרי מגורר דק
  • 1 גזר מגורר גס
  • 1/2 כוס ריחן קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית סוכר
  • 6 כוסות מרק צח
  • 1 מיכל שמנת לקצפת מסדרת השף הלבן
לעיטור
  • 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 2 גביעים שמנת של פעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החצילים על אש גלויה, מצננים, קולפים ומרסקים בעזרת סכין למחית גסה.

  • 02.

    ממיסים בסיר כבד חמאה ושמן, מוסיפים את שני סוגי הבצל, הסלרי, הגזר והריחן ומאדים בסיר מכוסה 10 דקות, בוחשים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים את החצילים. מתבלים במלח, פלפל וסוכר מוסיפים את המרק הצח ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מרסקים את המרק בממחה ידני או במעבד מזון מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים לסף רתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם בעיטור גבינת קשקבל ושמנת של פעם.

הכנת? כאן מדרגים
(264)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.