מרק פיטריות וארטישוק ירושלמי
טעם עשיר של ארטישוק ירושלמי עוטף את המרק הנפלא הזה, שאין מוצלח ממנו לערבים קרים

המרכיבים ל 8 מנות:
- 3-6 כפות שמן שומשום
- 1 בצל יבש בינוני, קצוץ
- 2 תפוחי אדמה בינוניים - חתוכים לקוביות
- 240 גרם ארטישוק ירושלמי - חתוכים לקוביות
- 1 כף שום כתוש
- 1 חב' פטריות שיטאקי - חתוכות לרצועות
- 1 חב' פטריות שמפיניון - חתוכות לרצועות
- 1 חב' פטריות יער -- חתוכות לרצועות
- 1 מיכל שמנת לבישול 10% של השף הלבן
- כפית שטוחה של אגוז מוסקט טחון
- מעט גבינת פרמזן קולקשן מגורדת
- פלפל שחור
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
אופן
-
02.
מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים את הבצל כ-2 דקות ומוסיפים את התפוח אדמה והארטישוק הירושלמי וממשיכים ל-3 דקות טיגון נוסף. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים טוב ומוסיפים את הפיטריות.
טיימר מופעל
-
03.
מטגנים הכל על אש גבוהה כ-5 דקות נוספות ואז מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה התכולה בסיר ומוסיפים את מיכל השמנת. מביאים לרתיחה, טועמים מתקנים תיבול ומוסיפים את גבינת הפרמזן.
-
05.
מערבבים שוב טוב ומורידים מהאש.
-
06.
טוחנים במעבד מזון ידני (בתוך הסיר). הגשה אפשר להוסיף מעט קרוטונים למעלה ופרוסות דקות של פרמזן