מרק עדשים אדומות עם ממרח פלפלים
מתכון מהיר להכנה למרק עדשים אדומות פיקנטי מהביל ומשביע, מנה נהדרת לארוחת ערב חלבית
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
- 4 שיני שום כתושות
- 1 ו-1/2 כוסות עדשים אדומים שרויות שעה במים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות כמון
- פפריקה חריפה לפי הטעם
- 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
- 6-7 כוסות מים
- חופן אטריות ביצים דקות
להגשה:
- כפית גדושה ממרח פלפלים טריים
- 200 גרם גבינת קשקבל COLLECTION מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים בסיר חמאה ושמן ומוסיפים בצל ושום ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את העדשים מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה חריפה, אבקת מרק עוף ומים ומביאים לרתיחה.
-
02.
מבשלים על להבה נמוכה 45 דקות. טועמים ומשפרים תיבול. מוסיפים את האטריות ומבשלים עוד 10 דקות. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים.
טיימר מופעל
-
03.
מחלקים למנות שמים מכל צלחת כפית גדושה ממרח פלפלים טריים, זורים מעל גבינת קשקבל ומגישים עם לחם כפרי טרי.
הכנת? כאן מדרגים