המרכיבים ל8:
- 3 בצל לבן - בינוני, חתוך לרצועות עבות
- 1 בטטה - גדולה, חתוכה ל 4 חתיכות גדולות
- 4 גזר - חתוך לשניים
- 8 עגבנייה - חלוטה ומקולפת
- 10-8 שום (שיניים) - שיניים שלמות
- תימין - עלים ממספר גבעולים
- בזיליקום - עלים משני גבעולים
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- מלח - לפי הטעם
- סוכר - לפי הטעם-לאזן החמיצות
- פלפל שחור - לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
בתוך סיר עם קצת שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה.
-
03.
מוסיפים את הגזר והבטטה,מערבבים קלות.
-
04.
מוסיפים את העגבניות, סוכר,מלח, פלפל, עשבים ושום.ממלאים מים ומבשלים עד שהגזרים והבטטה התרככו היטב.
-
05.
טוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט או פוד פרוססור.
-
06.
מוסיפים את השמנת.
-
07.
בודקים את התיבול, במידה והמרק סמיך מידי-להוסיף לו עוד מים.
-
08.
מגישים חם - מומלץ עם כף של גבינת עיזים רכה בקערת המרק וקרוטונים.
הכנת? כאן מדרגים