מתכון מרק עגבניות כתום | השף הלבן

מרק עגבניות כתום

מרק עגבניות כתום

מאת: חגית ענית
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק עגבניות כתום

המרכיבים ל8:

  • 3 בצל לבן - בינוני, חתוך לרצועות עבות
  • 1 בטטה - גדולה, חתוכה ל 4 חתיכות גדולות
  • 4 גזר - חתוך לשניים
  • 8 עגבנייה - חלוטה ומקולפת
  • 10-8 שום (שיניים) - שיניים שלמות
  • תימין - עלים ממספר גבעולים
  • בזיליקום - עלים משני גבעולים
  • 250 מ״ל שמנת מתוקה
  • מלח - לפי הטעם
  • סוכר - לפי הטעם-לאזן החמיצות
  • פלפל שחור - לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    בתוך סיר עם קצת שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הגזר והבטטה,מערבבים קלות.

  • 04.

    מוסיפים את העגבניות, סוכר,מלח, פלפל, עשבים ושום.ממלאים מים ומבשלים עד שהגזרים והבטטה התרככו היטב.

  • 05.

    טוחנים הכל בעזרת בלנדר מוט או פוד פרוססור.

  • 06.

    מוסיפים את השמנת.

  • 07.

    בודקים את התיבול, במידה והמרק סמיך מידי-להוסיף לו עוד מים.

  • 08.

    מגישים חם - מומלץ עם כף של גבינת עיזים רכה בקערת המרק וקרוטונים.

הכנת? כאן מדרגים
(143)