מתכון מרק סלק עשיר | השף הלבן

מרק סלק עשיר

נתחי אסאדו וירקות במרק חורפי טעים להפליא, מחמם ומשביע בצבע סגול יפהיפה

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק סלק עשיר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 כפיות שמן
  • 3 ראשי ציפורן
  • 500 גרם אסאדו עגל טרי "אדום אדום", מחולק ל־6 חתיכות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 1 גזר בינוני מגורר
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • 600 גרם סלק (שניים בינוניים־גדולים) קלופים ומגוררים
  • 200 גרם (½ קופסה) עגבניות כתושות ברסק
  • 6 כוסות (1.5 ליטר) מרק צח חם
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות סוכר חום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2-1 כפות תבלין בהרת לבישול
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר גדול. נועצים את ראשי הציפורן באחת מחתיכות הבשר ומוסיפים את הבשר לסיר. מטגנים עד שנתחי הבשר מזהיבים מכל צדדיהם. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד שהוא מצהיב. מוסיפים גזר וסלרי, ומטגנים תוך ערבוב במשך 2 דקות נוספות. מוסיפים את הסלק ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים לסיר עגבניות כתושות, מרק, מיץ לימון, סוכר חום, פלפל וכף בהרת. מביאים לרתיחה וטועמים - אם יש צורך, מוסיפים עוד בהרת (כל יצרן מכין תערובת שונה במקצת, וצריך להתאים את הכמות לטעם האישי). מכסים ומבשלים במשך שעה. לפני תום הבישול מסלקים את ראשי הציפורן, טועמים ומתקנים את התיבול. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה. טיפ: במקום לגרר את הירקות אפשר לקצוץ אותם במעבד מזון - רגיל או זעיר. מתחילים בקיצוץ הבצל - מעבדים בפולסים עד שחתיכות הבצל מגיעות לגודל הרצוי ומעבירים לקערית; קוצצים את הגזר ואת הסלרי יחד; מסיימים בקיצוץ הסלק.

הכנת? כאן מדרגים
(242)