מרק יוגורט מתובל
אחד המרקים הטעימים שיש. המרק מעובה במרכיב לא שגרתי – קמח חומוס, והוא עשיר בטעמים וחריף במקצת. ההכנה פשוטה וקלה.

המרכיבים ל 4:
- 2 כוסות (500 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4%-3% (מגביעים או מכד)
- ¼ כוס (25 גרם) קמח חומוס (חפשו במחלקת מוצרי הטבע או נטולי הגלוטן)
- ½ כפית פתיתי צ'ילי או שאטה
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית אבקת קארי
- 2 כוסות (500 מ"ל) ציר ירקות (ביתי או מאבקה/קוביית תיבול)
- 6 כפות שמן זית
- 1 כפית גרגרי כמון כתושים קלות
- 3 שיני שום כתושות
- 5 ס"מ שורש זנגביל טרי קלוף ומגורר גס
- 3 כפות עלי כוסברה קצוצים
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים יחד בסיר יוגורט, קמח חומוס, ½ כפית פתיתי צ'ילי או שאטה, כורכום וקארי לתערובת חלקה. מוסיפים את ציר הירקות וטורפים היטב. מערבבים מעל להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לרתיחה עדינה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל על סף רתיחה. מערבבים לעיתים תכופות.
-
02.
מחממים את השמן במחבת, מוסיפים כמון, שום וזנגביל ומטגנים במשך דקה תוך ערבוב. מוסיפים כף כוסברה ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר המרק, מערבבים היטב ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, מכסים ומשהים 10 דקות לספיגת טעמים.
טיימר מופעל
-
03.
מסננים את המרק לסיר נקי, מוסיפים ½ כוס חלב ומערבבים. טועמים ואם יש צורך, מתבלים במעט מלח. עד כאן אפשר להכין מראש (שומרים במקרר). לפני ההגשה מביאים שוב לרתיחה עדינה. בוחשים פנימה את הכוסברה הנותרת ומגישים.