מרק חצילים ויוגורט עזים
מרק מיוחד ונפלא, שיפתיע את מי שטרם טעם מרק חצילים.
המרכיבים ל8-9:
- 4 חצילים קטנים, קלי-משקל, טריים מאוד
- שמן זית
- 1 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 1 בצל יבש בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
- 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
- 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף ופרוס דק
- 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופות וחתוכות גס
- 5 קישואים קטנים, שטופים היטב ופרוסים
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס
- מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- פלפל שחור גרוס
- להגשה: קרוטונים
הוראות הכנה:
-
01.
מרק מיוחד ונפלא, שיפתיע את מי שטרם טעם מרק חצילים. תפקיד הקישואים במרק הוא להרגיע את הטעם החזק של החציל. הקפידו להשתמש במים מינרלים או מסוננים ולא במי ברז – ובמלח משובח (ולא מלח שולחני).
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות (טורבו). מרפדים תבנית תנור שטוחה ב-2 ניירות אפייה. בעזרת מברשת סיליקון (או בידיים) משמנים את נייר האפייה בשתי כפות שמן זית. שוטפים 4 חצילים ומנגבים היטב, קוטמים קצוות עליונים, חוצים אותם לאורכם, מניחים על-גבי נייר אפייה כשהחלק החתוך כלפי מטה, "משכשכים" כל מחצית חציל בשמן ודוקרים בגב החצילים בעזרת מזלג, 3 דקירות בכל חציל. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 55 דקות או עד שהחלק החתוך של החצילים הזהיב היטב או השחים. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בחצילים.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול (בעל תחתית עבה) על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים קוביות בצל ומטגנים עד הזהבה בינונית.
-
04.
מוסיפים פרוסות שום וכף שמן זית, מנמיכים לאש קטנה ומטגנים כדקה (היזהרו שלא לשרוף את השום).
-
05.
מוסיפים פרוסות כרשה ומטגנים כדקה.
-
06.
מוסיפים שורש פטרוזיליה ומטגנים כדקה.
-
07.
מוסיפים פרוסות קישואים וכף שמן זית ומטגנים כדקה.
-
08.
מוסיפים 1 ליטר (4 כוסות) מים מינרליים או מסוננים, מגבירים לאש גדולה, מכסים ומביאים לרתיחה (7-8 דקות). מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 12 דקות או עד שפרוסות השורש רכות דיין.
טיימר מופעל
-
09.
מוסיפים את תוכן חצאי החצילים (בעזרת כף, ללא הקליפה) לסיר ומערבבים. מבשלים במשך 2 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תוכנו בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק לחלוטין. מחזירים לאש קטנה, מוסיפים את גביע היוגורט וכוס (או יותר, לפי הסמיכות הרצויה) מים מינרלים/מסוננים רותחים. מתבלים במלח אטלנטי דק (לפחות כף שטוחה), מעט פלפל שחור גרוס ובכף שמן זית. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול עם מלח או פלפל. מצננים כ-5 דקות ומגישים.
טיימר מופעל