מרק דלעת עשיר טעים ומפנק
מנה טעימה ומשביעה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1/3 כוס בצל ירוק, פרוס לטבעות עדינות
- 1/2 בצל לבן חתוך גס
- 1 ק"ג דלעת קלופה, נקייה וחתוכה לקוביות גסות
- 1 קישוא גדול חתוך גס
- 2 גזרים בינוניים, קלופים חתוכים גס
- 2 שיני שום טרי חצויות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 כוס שמנת לבישול 10% "השף הלבן"
- צנובר קלוי
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית טימין מיובש
- אגוז מוסקט
- חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית וצולים ל-10 דקות את כל הירקות ביחד.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות.
-
03.
מרתיחים ומבשלים לריכוך מלא של הירקות.
-
04.
מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס, חצי כפית תימין מיובש, כוס שמנת מתוקה וקורט אגוז מוסקט. טוחנים למרקם אחיד חלק.
-
05.
תוך הטריפה מוסיפים חלב עד שמרקם המרק מעט סמיך ואחיד.
-
06.
מעל המרק מפזרים מהבצל הירוק והצנובר הקלוי ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים