מרק דלעת ושמנת חמוצה
מרק חורפי נהדר ומלא בריאות שמכינים בקלי קלות.
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							60 דק
							זמן הכנה
						
					
							בינונית
							רמת מיומנות
						
					
													צילום: נעמי אבליוביץ'
													עיצוב: נעמי אבליוביץ'
						
					
				
			המרכיבים ל 4:
- שמן זית
 - 2 בצלים, קצוצים דק
 - 1 ק"ג דלעת או דלורית, קלופה, ללא זרעים וחתוכה לקוביות גדולות
 - 3 כוסות מים או ציר ירקות רותח
 - 3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
 - מלח ים, לפי הטעם
 - פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
 - מיץ לימון סחוט טרי
 
									להגשה:
								
															- שמנת חמוצה של תנובה
 - חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה
 - קרוטונים
 - שמן זית
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקוביות הדלעת ומטגנים כ-10 דקות נוספות כשמדי פעם הופכים את הקוביות, לטיגון אחיד.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מוסיפים את המים או ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
בעזרת בלנדר ידני, מערבלים את המרק לבלילה חלקה. מוסיפים את הצ'ילי ומתבלים במיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
 - 
								04.
								
מחלקים לקערות הגשה, יוצקים לכל קערה כף שמנת חמוצה, קרוטונים וחופן גרעיני דלעת קלויים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים
 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						
									

