מתכון מרק דלעת ושמנת חמוצה | השף הלבן

מרק דלעת ושמנת חמוצה

מרק חורפי נהדר ומלא בריאות שמכינים בקלי קלות.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק דלעת ושמנת חמוצה
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 4:

  • שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1 ק"ג דלעת או דלורית, קלופה, ללא זרעים וחתוכה לקוביות גדולות
  • 3 כוסות מים או ציר ירקות רותח
  • 3/4 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מיץ לימון סחוט טרי
להגשה:
  • שמנת חמוצה של תנובה
  • חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת יבשה
  • קרוטונים
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מחממים 3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הקוביות הדלעת ומטגנים כ-10 דקות נוספות כשמדי פעם הופכים את הקוביות, לטיגון אחיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים את המים או ציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    בעזרת בלנדר ידני, מערבלים את המרק לבלילה חלקה. מוסיפים את הצ'ילי ומתבלים במיץ הלימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מחלקים לקערות הגשה, יוצקים לכל קערה כף שמנת חמוצה, קרוטונים וחופן גרעיני דלעת קלויים. מזליפים מעט שמן זית ומגישים

הכנת? כאן מדרגים
(652)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.