מרק בצל ופטריות קטיפתי
מרק טעים ומפנק, המשלב את הטעמים הביתיים של מרק בצל ופטריות עם שמנת להעשרת המרק.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8 מנות:
- 2-3 שיני שום
- 1/2 ק"ג פטריות טריות מעורבות (שמפיניון או פורטבלו) חתוכות גס
- 2 כוסות יין לבן יבש
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- קורט אגוז מוסקט טרי
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה מסדרת השף הלבן
- קרוטונים
- 1/2 כוס עלי שמיר קצוצים
- 1 ק"ג בצל, קלוף ופרוס לטבעות
- 1/2 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה
-
02.
בסיר גדול, מטגנים את הבצל והשום בשמן זית למשך כ-10 דקות, עד להזהבה. מערבבים מדי פעם, נמנעים מחריכה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים, עד שהפטריות מפיצות ריח נעים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט טחון. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים את המים ומבשלים עד סף הרתיחה למשך כ-10 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הקצפת ומעט שמיר קצוץ. מבשלים עוד דקה או שתיים.
-
05.
מגישים את המרק עם קרוטונים ועלי שמיר קצוצים.
הכנת? כאן מדרגים