מרק אפונה ירוקה חורפי עם נענע
מרק מנחם ומחמם לימי החורף הקרים
							חלבי
							סוג מתכון
						
					
							עד 20 דק
							זמן הכנה
						
					
							קלה
							רמת מיומנות
						
					
המרכיבים ל 5 מנות:
- 3 כוסות אפונה ירוקה מוקפאת "סנפרוסט"
- 6 כוסות (ליטר וחצי) ציר ירקות או מים
- חצי כוס בצל מוקפא סנפרוסט
- שן שום כתושה
- 50 גרם חמאה תנובה
- חופן קטן של עלי נענע קצוצים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- מלח
- פלפל גרוס
- 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת של השף הלבן
הוראות הכנה:
- 
								01.
								ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל והשום הכתוש. 
- 
								02.
								מאדים על אש בינונית כ-5 דקות עד לקבלת גוון שקוף. טיימר מופעל
- 
								03.
								מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה והציר/מים לסיר ומביאים לרתיחה. 
- 
								04.
								מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים. טיימר מופעל
- 
								05.
								בעזרת ממחה ידני מרסקים את התבשיל, עד קבלת מרקם קטיפתי. 
- 
								06.
								מבשלים את המרק על אש בינונית ומוסיפים את השמנת והנענע.מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. 
- 
								07.
								מקשטים ברצועת נענע ובמעט אפונים שלמות, מגישים חם. 
				הכנת? כאן מדרגים
			
						 
									

