מתכון מרק אפונה ירוקה חורפי עם נענע | השף הלבן

מרק אפונה ירוקה חורפי עם נענע

מרק מנחם ומחמם לימי החורף הקרים

מאת: שף אופיר וידבסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק אפונה ירוקה חורפי עם נענע

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 3 כוסות אפונה ירוקה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 6 כוסות (ליטר וחצי) ציר ירקות או מים
  • 1 בצל לבן בינוני קצוץ גס
  • שן שום כתושה
  • 50 גרם חמאה
  • חופן קטן של עלי נענע קצוצים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים את החמאה בסיר בינוני ומוסיפים את הבצל והשום הכתוש.

  • 02.

    מאדים על אש בינונית כ-5 דקות עד לקבלת גוון שקוף.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את האפונה, תפוחי האדמה והציר/מים לסיר ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    בעזרת ממחה ידני מרסקים את התבשיל, עד קבלת מרקם קטיפתי.

  • 06.

    מבשלים את המרק על אש בינונית ומוסיפים את השמנת והנענע. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

  • 07.

    מקשטים ברצועת נענע ובמעט אפונים שלמות, מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(209)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.