קרואסון גבינה מלוח
מארחים? דודו בן שמחון משתף אותנו במתכון המושלם לקרואסוני גבינה קטנים וטעימים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דודו בן שמחון
עיצוב: דודו בן שמחון
המרכיבים ל150 יחידות קטנות:
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 כף מלח
- 400 גרם חמאת תנובה רכה
- 300 גרם גבינה צהובה מגורדת (כגון "עמק")
- 2 גביעי שמנת חמוצה ׳שמנת של פעם׳, תנובה
- 1 שקית גבינת כנען השף הלבן (500 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
בעזרת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל המצרכים עד להיווצרות בצק אחיד.
-
02.
נותנים לבצק לנוח כ-10 בצד.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-10 כדורים.
-
04.
מרדדים כל כדור ובעזרת גלגלת פיצה חותכים ויוצרים כ-15 משולשים מכל עיגול.כל משולש מגלגלים לקרואסון (מהחלק הגדול במשולש לחלק הקטן).
-
05.
מסדרים את הקרואסונים הקטנים בתבניות אפיה, מורחים ביצה ושומשום מעל.
-
06.
אופים ב- 180 מעלות עד הזהבה יפה. ניתן להקפיא אותן כשהן מוכנות.* תודה לקבוצת הפייסבוק "מטבח של אלופים" על המתכון
הכנת? כאן מדרגים