קיש תרד
קיש תרד טעים, קל להכנה, מתאים כמנה ראשונה או כארוחה עם תוספת סלט.
המרכיבים ל4:
- 200 גרם קמח
- 100 גרם חמאת קרה מאוד
- מעט מלח
- 1 ביצה
- 1-2 כפות מים קרים
- 3 חבילות (1 ק"ג) תרד שטוף היטב
- 2 ביצים
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38%
- מלח
- אגוז מוסקט
- 1/2 חבילה (250 גר') גבינת כנען 5%
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
לחמם תנור ל-200 מעלות.
-
02.
לערבב במעבד מזון את הקמח והחמאה, עד לקבלת תערובת פרורית. להוסיף את הביצה ולערבל שוב (2-3 סיבובים). להוסיף מלח ומים, עד שהבצק נאסף לכדור.
-
03.
לעטוף את הבצק בשקית, להשטיח אותו ולקרר למשך שעתיים עד 24 שעות.
-
04.
לשמן בחמאה תבנית לפאי (מתפרקת).
-
05.
לרדד את הבצק, ללפף אותו על גבי המערוך ולפרוס אותו על התבנית.
-
06.
לרפד את התבנית עם הבצק, תוך הקפדה על הפינות, ולחתוך שוליים מיותרים.
-
07.
לדקור את הבצק עם מזלג ארבע פעמים ולהקפיא למשך עשר דקות.
-
08.
לחלוט את התרד במים רותחים למשך דקה אחת, עד שהוא מתכהה.לשטוף במים קרים, לסנן, לקצוץ גס ולסחוט שוב את עודפי המים בעזרת הידיים.
-
09.
להכנת המלית, יש לערבב את שתי הביצים עם השמנת, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
-
10.
להניח מעל הבצק את התרד החלוט ומעליו את מלית השמנת. לפורר מעל את גושים גדולים של גבינת כנען.
-
11.
לאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 40 דקות.
טיימר מופעל