קיש תרד וגבינה
נעמי אבליוביץ' מדריכה אותנו צעד אחר צעד איך להכין קיש תרד טעים ומהיר הכנה. הקיש מתאים מאוד לחג השבועות, אידיאלי כארוחת צהריים קלילה או ערב, בתוספת סלט ליד
המרכיבים לתבנית פאי:
- 1 בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות - מופשר
- ½ שקית עלי תרד של סנפרוסט
- 4-6 גבעולי בצל ירוק שטופים וקצוצים דק
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- ½ שקית (250 גרם) גבינת כנען "השף הלבן" מפורקת לגושים
- 2 ביצים
- ¾ מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל 32% או 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית קלתית בשמן זית או חמאה.
-
02.
מגלגלים את הבצק הפריך ליריעה ומניחים מעל התבנית. בעזרת האצבעות מהדקים את הבצק לתחתית ושולי התבנית. מסירים את הבצק העודף מעבר לשוליים. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים 25 דקות. מניחים להתקרר.
טיימר מופעל
-
03.
מרתיחים סיר עם מים מומלחים וחולטים את התרד כדקה. מסננים ומעבירים למי קרח, להפסקת תהליך הבישול. סוחטים את התרד וקוצצים גס.
-
04.
בקערה, מניחים את הביצים והשמנת המתוקה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומערבבים היטב.
-
05.
מניחים בתבנית תלוליות של התרד הקצוץ ומפזרים את הבצל הירוק וגבינת הכנען. יוצקים לתבנית את בלילת הביצים. אופים בתנור עד להזהבה, 35-40 דקות. מניחים להתקרר 10 דקות לפני שפורסים ומגישים.
טיימר מופעל