מתכון קיש תירס, בצל וחלפניו | השף הלבן

קיש תירס, בצל וחלפניו

קיש תירס, בצל ופלפל חלפניו חריף מתוק מקסיקני

מאת: סיגל ברמר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש תירס, בצל וחלפניו

המרכיבים ל מנות 10/תבנית 24:

  • 100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דקות לפני השימוש)
  • 1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
  • 1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור למלית)
  • 1/2 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מים
למלית:
  • 225 גרם גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה 16% (1 קופסה)
  • 3/4 כוס תירס מתוק (מקופסה)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 ביצים + 1 חלבון (מהבצק פריך ששמרנו)
  • 1/2 כוס חלב
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 150 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
  • 2 כפות פרמז'ן (לציפוי)
  • 1.1/2 כפות קמח
  • 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק מוכן או 1/2 כוס קוביות גמבה אדומה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה, 1/4 כוס שמן ו-1/4 כפית מלח ומערבבים עם מזלגעד לקבלת בצק אחיד. מכסים בניילון ומניחים במקרר.

  • 02.

    בקערה שמים 3/4 כוס תירס מתוק, 1 בצל קצוץ, 1/4 כוס פלפל חלפניו חריף מתוק, 2 ביצים, 1 חלבון, 1/2 כוס חלב, 1 קופסה גבינת נפוליאון פלפלים ופפריקה, 1/2 כוס חלב, גבינה צהובה מגורדת, גבינה מלוחה,

  • 03.

    1/2 כפות קמח, 1/4 כפית מלח וקורט פלפל שחור. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    מרדדים את הבצק על נייר אפיה מקומח מעט לעיגול בקוטר

  • 05.

    מניחים בתבנית/או רינג ומחוררים עם מזלג את תחתית הבצק.

  • 06.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים נייר אפיה על הבצק.מעל נייר האפיה מניחים קטניות (שעועית או חומוס) על מנת למנוע מהבצק להתרומם. מכניסים לתנור ל-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    אחרי שמוציאים את הבצק ממלאים במילוי גבינות ופלפלים, מפזרים מעל 2 כפות גבינת פרמז'ן. אופים שוב כחצי שעה עד שהקיש מקבל צבע זהוב ויפה. מקררים מעט ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(148)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.