קיש פלפלים וגבינות - עשיר בטעמים | השף הלבן

קיש פלפלים וגבינות

שילוב מנצח של גבינות ופלפלים על בצק פריך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש פלפלים וגבינות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

  • 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לשמניות
  • 1 פלפל צהוב גדול חתוך לשמיניות
  • 3 שיני שום פרוסות
  • מלח, פלפל
לבלילת הגבינה:
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15% או 9% תנובה
  • 150 גרם גבינה בולגרית 5% 16% או 24% מעודנת פיראוס
  • 1 ביצה
  • 1 כף אורגנו קצוץ (טרי או יבש)
  • קורט אגוז מוסקט
  • להגשה: חופן בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים את הבצק על התבנית ומרפדים בסיס ודפנות. חותכים בסכין חדה את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג, אם יש זמן - מקפיאים ל 20 דקות ואופים כ 10-12 דקות עד שהבצק נראה יבש ומתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים כ 6-7 דקות עד שהם מתרככים מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 03.

    טורפים היטב את מרכיבי הבלילה ויוצקים על בסיס הקיש. מפזרים את הפלפלים ואופים כ 25 דקות עד שהבלילה מתייצבת, הפלפלים רכים ושולי הבסיס מזהיבים. בוזקים בצל ירוק ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(4)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.