קיש פלפלים וגבינות
שילוב מנצח של גבינות ופלפלים על בצק פריך
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
המרכיבים ל 8-10:
- 1/2 חבילה (450 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מלוחים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 2 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום גדול חתוך לשמניות
- 1 פלפל צהוב גדול חתוך לשמיניות
- 3 שיני שום פרוסות
- מלח, פלפל
לבלילת הגבינה:
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 1 מיכל שמנת חמוצה 15% או 9% תנובה
- 150 גרם גבינה בולגרית 5% 16% או 24% מעודנת פיראוס
- 1 ביצה
- 1 כף אורגנו קצוץ (טרי או יבש)
- קורט אגוז מוסקט
- להגשה: חופן בצל ירוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית ומחממים תנור ל 180 מעלות. פורסים את הבצק על התבנית ומרפדים בסיס ודפנות. חותכים בסכין חדה את עודפי הבצק. דוקרים את הבסיס במזלג, אם יש זמן - מקפיאים ל 20 דקות ואופים כ 10-12 דקות עד שהבצק נראה יבש ומתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו דולק.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים כ 6-7 דקות עד שהם מתרככים מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
טורפים היטב את מרכיבי הבלילה ויוצקים על בסיס הקיש. מפזרים את הפלפלים ואופים כ 25 דקות עד שהבלילה מתייצבת, הפלפלים רכים ושולי הבסיס מזהיבים. בוזקים בצל ירוק ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים