קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה – פריך וטעים | השף הלבן

קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה

קיש פטריות וכרישה מוקרם

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש פטריות וכרישה עם פתיתי גבינה

המרכיבים ל8 מנות/ תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים
  • 250 גרם פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
  • 1 כרישה חתוכה לפרוסות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 4 ביצים
  • ½ חבילה (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת קולקשן
  • ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    מחממים תנור לחום גבוה (190 מעלות) ומשמנים את תבנית האפייה.

  • 03.

    במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את פרוסות הכרישה עם מעט מלח כ-4 דקות עד שמזהיבות ומתרככות מעט.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוציאים את הכרישה ומניחים בצד.

  • 05.

    מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים על להבה גבוהה את הפטריות עם מעט מלח עד לאידוי כל הנוזלים.

  • 06.

    מעבירים לכלי אחסון ביחד עם הכרישה ומצננים במקרר.

  • 07.

    בקערה בינונית מערבבים את השמנת, הפתיתים המיוחדים והביצים, מתבלים בכפית מלח, אגוז מוסקט וקורט פלפל ומבשלים עד לקבלת נוזל אחיד.

  • 08.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול התואם את גודל התבנית.

  • 09.

    מרפדים את תבנית הפאיבבצק ומהדקים היטב.

  • 10.

    מסדרים את הירקות בתפזורת על גבי הבצק, יוצקים מעל את הבלילה ואופים בתנור כחצי שעה או עד להזהבה.

הכנת? כאן מדרגים
(73)