מתכון קיש עשבי תיבול וגבינות | השף הלבן

קיש עשבי תיבול וגבינות

קיש טעים שמתאים לארוחה חלבית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש עשבי תיבול וגבינות

המרכיבים ל תבנית 28 ס״מ - 8 מנות:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • חצי כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1-2 כפות מים (אם יש צורך)
למלית:
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כוסות בצל ירוק קצוץ דק
  • חצי כוס עלי ריחן קצוצים
  • 3 כפות עלי תימין מופרדים מהענפים
  • צרור עירית, קצוצה
  • 100 גרם גבינת רוקפור
  • 125 גרם גבינת קממבר, פרוסה
  • 1 וחצי מיכלי שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק:

  • 02.

    במעבד מזון המצויד בלהב פלדה שמים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לתערובת פירורית.

  • 03.

    מוסיפים את הביצה ומעבדים כמה שניות לתערובת בצק אחיד. אם יש צורך, מוסיפים את המים הקרים.

  • 04.

    עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.

  • 05.

    מרדדים את הבצק בין שני דפי אפייה, או על משטח עבודה מקומח, לעלה עגול בקוטר 28 ס"מ.

  • 06.

    מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. שומרים במקרר כשעה.

  • 07.

    בינתיים מחממים תנור ל 280 מעלות. המלית:

  • 08.

    במחבת ממיסים את החמאה, מוסיפים את כל עשבי התיבול ומטגנים 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מסירים מהאש ומפזרים על הבצק שבתבנית.

  • 10.

    זורים מעל את גבינת הרוקפור, ומסדרים מעליה את פרוסות הקממבר.

  • 11.

    טורפים בקערה את השמנת, הביצים ואת הקמח ויוצקים לתבנית.

  • 12.

    מכניסים לתנור ואופים למשך 45 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 13.

    מוציאים מהתנור וממתינים חצי שעה.

  • 14.

    פורסים למנות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(103)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.