מתכון קיש סלרי וכרישה אישי | השף הלבן

קיש סלרי וכרישה אישי

קיש סלרי וכרישה אישי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
קיש סלרי וכרישה אישי

המרכיבים ל כ-8-12 יחידות:

  • בצק עלים מופשר
  • 50 גרם חמאה מומסת לציפוי התבניות
  • 50 גרם חמאה לקיש
  • 3 מקלות כרישה בינוניים, פרוסים לרוחב
  • 2 מקלות סלרי, פרוסים דק
  • 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10%
  • 140 גרם גבינת כנען
  • 1 כף גבינת רוקפור, מגוררת דק
  • 3 ביצים
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף קמח
  • 3 כפות יין אדום
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס שמיר קצוץ
  • קצח שחור
  • שומשום
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.

  • 02.

    מרדדים מעט את הבצק.

  • 03.

    קולפים את הסלרי מבחוץ עם קולפן ירקות ופורסים לעובי בינוני

  • 04.

    יוצרים מבצק העלים עיגולים בגודל של תחתית התבניות האישיות.

  • 05.

    מורחים בחמאה רכה את דופן התבניות ומכניסים את עיגול הבצק.

  • 06.

    אופים לאפיה לא מושלמת-כ-10-12 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל

    00:12:00
  • 07.

    מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה וצולים את הכרישה עם הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, פרוסות השום וצולים 8-10 דקות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 08.

    מצננים ומוסיפים את קמח, היין האדום, החומץ הבלסמי, השמיר הקצוץ, 2 קורט מלח גס, מיכל שמנת מתוקה, את גבינת הכנען וכף מלאה גבינת רוקפור מגוררת דק.

  • 09.

    מוסיפים גם 3 ביצים ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 10.

    ממלאים מהמילוי על הבצק ומעל מפזרים מעט קצח ושומשום.

  • 11.

    אופים 15 דקות לערך לאפיה מלאה, מצננים ומוציאים מהתבניות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 12.

    מגישים חם

הכנת? כאן מדרגים
(92)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.