המרכיבים ל כ-8-12 יחידות:
- בצק עלים מופשר
- 50 גרם חמאה מומסת לציפוי התבניות
- 50 גרם חמאה לקיש
- 3 מקלות כרישה בינוניים, פרוסים לרוחב
- 2 מקלות סלרי, פרוסים דק
- 1 מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10%
- 140 גרם גבינת כנען
- 1 כף גבינת רוקפור, מגוררת דק
- 3 ביצים
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 כף קמח
- 3 כפות יין אדום
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1/3 כוס שמיר קצוץ
- קצח שחור
- שומשום
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
02.
מרדדים מעט את הבצק.
-
03.
קולפים את הסלרי מבחוץ עם קולפן ירקות ופורסים לעובי בינוני
-
04.
יוצרים מבצק העלים עיגולים בגודל של תחתית התבניות האישיות.
-
05.
מורחים בחמאה רכה את דופן התבניות ומכניסים את עיגול הבצק.
-
06.
אופים לאפיה לא מושלמת-כ-10-12 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים מחבת עם 50 גרם חמאה וצולים את הכרישה עם הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, פרוסות השום וצולים 8-10 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מצננים ומוסיפים את קמח, היין האדום, החומץ הבלסמי, השמיר הקצוץ, 2 קורט מלח גס, מיכל שמנת מתוקה, את גבינת הכנען וכף מלאה גבינת רוקפור מגוררת דק.
-
09.
מוסיפים גם 3 ביצים ומערבבים לעיסה אחידה.
-
10.
ממלאים מהמילוי על הבצק ומעל מפזרים מעט קצח ושומשום.
-
11.
אופים 15 דקות לערך לאפיה מלאה, מצננים ומוציאים מהתבניות.
טיימר מופעל
-
12.
מגישים חם