קיש סלמון וברוקולי – ללקק את האצבעות | השף הלבן

קיש סלמון וברוקולי

פשטידה טעימה ומושקעת

מאת: עופרה וסקר
חלבי סוג מתכון
קשה רמת מיומנות
קיש סלמון וברוקולי

המרכיבים לתבנית פאי בגודל 26 ס"מ 8 מנות:

חומרים לקלתית הבצק:
  • 1.5 כוסות קמח רגיל
  • 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • 1 ביצה
חומרים למלית:
  • 150 גרם סלמון מעושן חתוך לרצועות דקות "דגי תנובה"
  • 1 גביע גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
  • 1 כוס ברוקולי "סנפרוסט", מופשר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 3 ביצים טרופות
  • חצי כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כוס פתיתי גבינת "עמק"

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק: שמים במעבד מזון את כל החומרים ומעבדים לבצק אחיד, מקררים חצי שעה.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים את התבנית בבצק כך שיכסה את הדפנות והתחתית, משאירים במקרר עד שהמלית מוכנה.

  • 03.

    מוסיפים גבינה, שמנת, מלח ופלפל ובוחשים. מוסיפים את הביצים ובוחשים שוב. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מערבבים ולבסוף מוסיפים את הסלמון.

  • 04.

    יוצקים את המלית על הבצק, מפזרים מעל פרחי ברוקולי מעל ופתיתי גבינת "עמק" ואופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(359)