קיש כרישה
קיש טעים ביותר פשוט וקל להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות:
לבצק:
- כוס ורבע קמח
- 100 גרם חמאה
- רבע כוס מים/ביצה
- חצי כפית מלח
למלית:
- 25 גרם חמאה
- 3 כפות קמח
- 4 כרישות גדולות חתוכות לעיגולים דקים
- שמנת לבישול 15% שף לבן
- 3 ביצים
- קורט אגוז מוסקט
- שמן/חמאה לטיגון
- מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי:
- גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה:
-
01.
לשים את הבצק מכל החומרים ומשטחים בתבנית עגולה 26, אופים 10 דקות ב-180 מעלות.
טיימר מופעל
-
02.
שמים 25 גר' חמאה בסיר מוסיפים 3 כפות קמח ועושים רביחה, פותחים את הרביחה עם השמנת לבישול , מצננים.
-
03.
מטגנים את הכרשות בחמאה/שמן עד הזהבה מוסיפים את רביחת השמנת , הביצים והתבלינים ושמים מעל לבצק האפוי למחצה.
-
04.
מפזרים מעל גבינה מגורדת
-
05.
אופים כ-30 דקות בחום של 190 מעלות.
טיימר מופעל
-
06.
ניתן להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.
הכנת? כאן מדרגים