מתכון קיש כרישה | השף הלבן

קיש כרישה

קיש טעים ביותר פשוט וקל להכנה

מאת: נעמי פרידמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קיש כרישה

המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ 10 מנות:

לבצק:
  • כוס ורבע קמח
  • 100 גרם חמאה
  • רבע כוס מים/ביצה
  • חצי כפית מלח
למלית:
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 4 כרישות גדולות חתוכות לעיגולים דקים
  • שמנת לבישול 15% שף לבן
  • 3 ביצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • שמן/חמאה לטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי:
  • גבינה צהובה מגורדת

הוראות הכנה:

  • 01.

    לשים את הבצק מכל החומרים ומשטחים בתבנית עגולה 26, אופים 10 דקות ב-180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    שמים 25 גר' חמאה בסיר מוסיפים 3 כפות קמח ועושים רביחה, פותחים את הרביחה עם השמנת לבישול , מצננים.

  • 03.

    מטגנים את הכרשות בחמאה/שמן עד הזהבה מוסיפים את רביחת השמנת , הביצים והתבלינים ושמים מעל לבצק האפוי למחצה.

  • 04.

    מפזרים מעל גבינה מגורדת

  • 05.

    אופים כ-30 דקות בחום של 190 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    ניתן להגיש עם שמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(309)