קיש דלעת וכרישה – מושקע ומפנק | השף הלבן

קיש דלעת וכרישה

קיש מושקע ומפנק

מאת: רוני נהיר
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש דלעת וכרישה

המרכיבים ל תבנית פאי 26 ס"מ:

  • כוס וחצי קמח מלא
  • 125 גרם חמאת תנובה קרה
  • מיכל שמנת מתוקה 10%/15%
  • 4 ביצים
  • חצי קילו דלעת
  • כרישות
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים במעבד מזון את הקמח, 100 גרם חמאה, קורט מלח וביצה אחת, במשך כחצי דקה-דקה. כשהבצק מוכן, שמים בשקית סנדבי'ץ במקרר לכשעה.

  • 02.

    מנקים את הדלעת וחותכים לקוביות בגודל אצבע, את הכרשה מנקים וחותכים לטבעות.

  • 03.

    ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הדלעת מכל הצדדים. מעבירים את הדלעת לנייר סופג ומטגנים את הכרישה (באותה מחבת) כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מקציפים את הביצים, כשהן בהירות ותפוחות מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 05.

    מרדדים את הבצק – כך שיהיה מעט גדול יותר מתבנית הפאי. מעבירים לתבנית פאי משומנת.

  • 06.

    מסדרים על הפאי את הכרשה, כך שמרבית הכרשה במרכז הפאי. מוסיפים את בלילת הביצים, ומסדרים את הדלעת.

  • 07.

    אופים כ-35 דקות בחום של 180 מעלות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(361)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.