קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה
קיש מושקע ששווה את ההשקעה
המרכיבים לתבניות קיש אישיות מתפרקות מהתחתית 20 קישים קטנים:
- 2 כוסות קמח
- 180 גרם קוביות חמאה תנובה רכה
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים ( לא מי ברז)
- מעט מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתוש
- 3 בצלים פרוסים דק
- 1 גביע שמנת תנובה אורגל
- 3/4 גביע גבינה לבנה נפוליון
- 1/4 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
- 50 גרם גבינה פטה 5%
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח
- מלח, פלפל שחור, אורגנו אפשר טימין
- עגבניות שרי אדומות חצויות
- זיתים שחורים חצויים
- גבינה פטה 5% מפוררת
- עלי בצל ירוק קצוצים
- תבלין אורגנו אפשר טימין
- שמן זית לטפטף מעל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים בצק לשים לכדור ומקררים 1/2 שעה במקרר או פריזר
-
02.
מחממים מחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה ושמים בצד לצינון
-
03.
מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור ואורגנו לבצל מערבבים
-
04.
על משטח עבודה מרדדים את הבצק קורצים עגול קצת יותר גדול מהתבנית
-
05.
מרפדים תבנית פאי ומהדקים מסביב ובתחתית מניחים לצינון במקרר
-
06.
מכינים את המילוי גבינות, שמנת, ביצה, קמח, תבלינים מערבבים לבלילה
-
07.
הרכבת הקיש:מפזרים את תערובת הבצל בשכבה אחידה על תחתית הבצק.
-
08.
מוסיפים מעל גבינה פטה מפוררת ואת תערובת הגבינות
-
09.
מסדרים מעל חצאי עגבניות שרי וזיתים.
-
10.
מפזרים את הבצל הירוק קצוץ ומפוררים גבינה פטה וזיתים
-
11.
מפזרים אורגנו ומטפטפים מעל את יתרת השמן זית.
-
12.
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-35 דקות. (לקישים קטנים)
טיימר מופעל
-
13.
קיש אחד גדול 50 דקות אפיה.
טיימר מופעל
-
14.
מצננים מעט מוצאים מהתבנית ומגישים בתוספת סלט ירקות יווניאו ישראלי.