מתכון קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה | השף הלבן

קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה

קיש מושקע ששווה את ההשקעה

מאת: לבנה רייזר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש גבינות, עגבניות, זיתים ופטה

המרכיבים ל תבניות קיש אישיות מתפרקות מהתחתית 20 קישים קטנים:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 180 גרם קוביות חמאה תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים ( לא מי ברז)
  • מעט מלח
למילוי:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתוש
  • 3 בצלים פרוסים דק
  • 1 גביע שמנת תנובה אורגל
  • 3/4 גביע גבינה לבנה נפוליון
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה השף הלבן
  • 50 גרם גבינה פטה 5%
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קמח
  • מלח, פלפל שחור, אורגנו אפשר טימין
לקישוט:
  • עגבניות שרי אדומות חצויות
  • זיתים שחורים חצויים
  • גבינה פטה 5% מפוררת
  • עלי בצל ירוק קצוצים
  • תבלין אורגנו אפשר טימין
  • שמן זית לטפטף מעל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים בצק לשים לכדור ומקררים 1/2 שעה במקרר או פריזר

  • 02.

    מחממים מחבת 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל להזהבה ושמים בצד לצינון

  • 03.

    מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל שחור ואורגנו לבצל מערבבים

  • 04.

    על משטח עבודה מרדדים את הבצק קורצים עגול קצת יותר גדול מהתבנית

  • 05.

    מרפדים תבנית פאי ומהדקים מסביב ובתחתית מניחים לצינון במקרר

  • 06.

    מכינים את המילוי גבינות, שמנת, ביצה, קמח, תבלינים מערבבים לבלילה

  • 07.

    הרכבת הקיש:מפזרים את תערובת הבצל בשכבה אחידה על תחתית הבצק.

  • 08.

    מוסיפים מעל גבינה פטה מפוררת ואת תערובת הגבינות

  • 09.

    מסדרים מעל חצאי עגבניות שרי וזיתים.

  • 10.

    מפזרים את הבצל הירוק קצוץ ומפוררים גבינה פטה וזיתים

  • 11.

    מפזרים אורגנו ומטפטפים מעל את יתרת השמן זית.

  • 12.

    אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 30-35 דקות. (לקישים קטנים)

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 13.

    קיש אחד גדול 50 דקות אפיה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 14.

    מצננים מעט מוצאים מהתבנית ומגישים בתוספת סלט ירקות יווניאו ישראלי.

הכנת? כאן מדרגים
(171)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.