קיש ברוקולי בניחוח יווני
קיש קל להכנה שקשה להישאר אדישים אליו – לערבי חג, ארוחות ערב קלילות ולאירוח אלגנטי
המרכיבים ל12:
- 1.5 כוסות קמח
- 1/4 כפית מלח
- 100 גרם חמאה קרה
- 2 כפות גבינת צ'דר / גאודה
- 1 ביצה טרופה
- 1 כף מים
- 500 גרם ברוקולי טרי
- 3 בצלים ירוקים קצוצים
- 3/4 כוס גבינה צפתית עזים מגוררת
- 3/4 כוס גבינת פטה עזים מגוררת
- 1/4 כוס יוגורט עיזים פיראוס
- 1/4 כוס חלב תנובה
- 3 ביצים
- 1/2 כפית אבקת חרדל
- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת / גבינת עמק מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק
-
02.
שמים את חומרי הבצק ע"פ הסדר במעבד המזון.
-
03.
מעבדים בלחיצות קצרות עד לקבלת תערובת אחידה.
-
04.
לשים לכדור ומרדדים את הבצק לעלה. מהדקים את הבצק לתחתית הבצק. דוקרים את תחתית הבצק במזלג, ומכניסים למקרר לחצי שעה.
-
05.
מוציאים את הקלתית ואופים ל-20 דקות. להכנת המילוי
טיימר מופעל
-
06.
מבשלים את הברוקולי ל-10 דקות או עד שהוא מתרכך.
טיימר מופעל
-
07.
מסננים ומסדרים על תחתית הבצק האפוי.
-
08.
יוצקים מעל הברוקולי את כל חומרי המלית המעורבבים יחדיו, מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ואופים למשך 40 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
הידעת?
קיש, בן הדוד הצרפתי של הפשטידה, נחשב תמיד ליוקרתי יותר ממנה ובעל שם אקזוטי יותר. היתרון הקולינרי הזה מגיע כמובן עם מחיר - לרוב קשה יותר להכין קיש מפשטידה וזה גם לוקח זמן רב יותר. אולם, עם המתכון הנכון כל מנה נהיית קלה יותר להכנה. אז במיוחד לקראת שבועות, הבאנו לכם מתכון מעולה שאפשר להכין במהירות וקלות כשיש אורחים בדרך. מתכון לקיש קל להכנה שקשה להישאר אדישים אליו - לערבי חג, ארוחות ערב קלילות ולאירוח אלגנטי. אנחנו מזהירים, לא תרצו לעזוב את המתכון הזה בצד.