קיש בצל
קיש טעים במיוחד – נהדר לאירוח או לסתם ארוחה. ההכנה ממש לא מסובכת והטעם פשוט נפלא.
המרכיבים ל10:
- 1 ו-1/2 כוסות קמח
- כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 2 כפיות גרגרי חרדל
- 100 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- ביצה גדולה טרופה
- 2 כפיות מים קרים
- 2 כפות שמן
- 10 גרם חמאה
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 300 מ"ל (קצת פחות מ־¼1 כוסות) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 3 ביצים גדולות
- 50 גרם גבינת פתיתי פרמזן מסדרת COLLECTION
- מלח פלפל
- מעט אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מנפים קמח, מלח ואבקת אפייה למכל של מעבד המזון. מוסיפים גרגרי חרדל ולוחצים מספר פעמים על כפתור הפולסים כדי לערבב את החומרים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את הביצה ואת המים וממשיכים לעבד לבצק חלק וגמיש שמתאסף לגוש אחד מסביב ללהבים. מוציאים את הבצק, מהדקים לכדור ומשטחים לדסקית.
-
02.
משמנים תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה עגול בקוטר 32 ס"מ. מגלגלים את עלה הבצק על המערוך ומשחררים מעל תבנית הפאי המשומנת. מהדקים את הבצק אל התחתית ואל הדפנות ומקפידים על זווית ישרה בחיבור בין התחתית לדפנות. מגלגלים את המערוך על שולי הפאי כדי לחתוך את עודפי הבצק. מחוררים את תחתית הקלתית בשיני מזלג ומכניסים את התבנית למקפיא ל־30 דקות. (להקפאה ארוכה יותר עוטפים את הקלתית ביריעת ניילון כדי שלא תתייבש).
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מטגנים את הבצל למלית. מחממים את השמן עם החמאה במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים מעל להבה בינונית עד שהבצל מזהיב יפה. מערבבים לעתים תכופות ומשגיחים שהבצל לא יחרך. מוציאים את הבצל מהמחבת בכף מחוררת ומעבירים לצלחת או לקערה, מצננים.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) כשתבנית התנור השטוחה מושחלת במדף האמצעי. מוציאים את הקלתית מהמקפיא, מניחים אותה על תבנית התנור החמה ואופים במשך 15 דקות. מושכים את התבנית החוצה - אם תחתית הקלתית התנפחה דוקרים אותה במזלג כדי לשחרר את האוויר הכלוא מתחת לבצק; אם הבצק תפח מהדקים אותו חזרה בגב כף. אופים במשך 15 דקות נוספות או עד שהבצק מזהיב יפה. מוציאים את הקלתית האפויה מהתנור ומניחים לה להצטנן 10 דקות לפני המילוי. משאירים את התנור דולק כשהוא מכוון לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
טיימר מופעל
-
05.
מפזרים את הבצל המטוגן על תחתית הקלתית האפויה. בקערה בינונית טורפים יחד שמנת וביצים. מוסיפים שלושה־רבעים מכמות הפרמזן ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מניחים את תבנית הקיש על התבנית הגדולה שבתנור ומושכים את תבנית התנור קצת החוצה. יוצקים את תערובת השמנת על הבצל שבקלתית (כך מקטינים את הסיכון שמלית השמנת תגלוש מעבר לשולי הקלתית בזמן ההעברה ממשטח העבודה לתנור). דוחפים את התבנית לתוך התנור בזהירות ואופים במשך 20 דקות. זורים את הגבינה הנותרת על פני הקיש ואופים במשך 20-15 דקות נוספות עד שפני המלית מזהיבים ומרכזה יציב למגע. מוציאים מהתנור. מצננים במשך 10-5 דקות. מגישים חם.
טיימר מופעל