קיש ארבעה בצלים – מתכון לקיש פריך וחגיגי | השף הלבן

קיש ארבעה בצלים

קיש פריך וחגיגי במילוי בצלים וגבינות

מאת: עדי וגרהוף
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש ארבעה בצלים

המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 1/4 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מים פושרים
למלית:
  • 2 בצלים פרוסים
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • עירית קצוצה
  • כרישה חתוכה לפרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת מתוקה השף הלבן 15%
  • 1 כוס חלב תנובה 5%
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת של תנובה
  • קורט מלח ופלפל
  • גבעול רוזמרין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה את החמאהעם המלח. מוסיפיםאת הביצה, המים והקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקררל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים מחבת, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הכרישה, הבצל והבצל הסגול ומטגנים עד לריכוך.

  • 03.

    במקביל, מערבבים בקערה ביצים, שמנת, חלב, גבינת קשקבל, מלח ופלפל. מוסיפים את התערובתלמחבת, מסירים מהאש ומערבביםהיטב.

  • 04.

    מרדדים את הבצק המקורר על משטח מקומח עד לקבלתעלה בקוטר של כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, יוצקיםפנימה את המלית ומניחים למעלה את גבעול הרוזמרין.

  • 05.

    אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(275)