קיש ארבעה בצלים – מתכון לקיש פריך וחגיגי | השף הלבן

קיש ארבעה בצלים

קיש פריך וחגיגי במילוי בצלים וגבינות

מאת: עדי וגרהוף
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
קיש ארבעה בצלים

המרכיבים ל תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:

לבצק:
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1 1/4 כוסות קמח
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מים פושרים
למלית:
  • 2 בצלים פרוסים
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • עירית קצוצה
  • כרישה חתוכה לפרוסות
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת מתוקה השף הלבן 15%
  • 1 כוס חלב תנובה 5%
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת של תנובה
  • קורט מלח ופלפל
  • גבעול רוזמרין

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה את החמאהעם המלח. מוסיפיםאת הביצה, המים והקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקררל-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    מחממים מחבת, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הכרישה, הבצל והבצל הסגול ומטגנים עד לריכוך.

  • 03.

    במקביל, מערבבים בקערה ביצים, שמנת, חלב, גבינת קשקבל, מלח ופלפל. מוסיפים את התערובתלמחבת, מסירים מהאש ומערבביםהיטב.

  • 04.

    מרדדים את הבצק המקורר על משטח מקומח עד לקבלתעלה בקוטר של כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, יוצקיםפנימה את המלית ומניחים למעלה את גבעול הרוזמרין.

  • 05.

    אופים כ-40 דקות בחום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(275)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.