קיש ארבעה בצלים
קיש פריך וחגיגי במילוי בצלים וגבינות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קשה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק:
- 100 גרם חמאה קרה
- 1 1/4 כוסות קמח
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות מים פושרים
למלית:
- 2 בצלים פרוסים
- 2 בצלים סגולים פרוסים
- עירית קצוצה
- כרישה חתוכה לפרוסות
- 2 ביצים
- 1 גביע שמנת מתוקה השף הלבן 15%
- 1 כוס חלב תנובה 5%
- 50 גרם חמאה
- 100 גרם גבינת קשקבל מגורדת של תנובה
- קורט מלח ופלפל
- גבעול רוזמרין
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בעזרת מעבד מזון עם להב פלדה את החמאהעם המלח. מוסיפיםאת הביצה, המים והקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקררל-30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת, ממיסים את החמאה, מוסיפים את הכרישה, הבצל והבצל הסגול ומטגנים עד לריכוך.
-
03.
במקביל, מערבבים בקערה ביצים, שמנת, חלב, גבינת קשקבל, מלח ופלפל. מוסיפים את התערובתלמחבת, מסירים מהאש ומערבביםהיטב.
-
04.
מרדדים את הבצק המקורר על משטח מקומח עד לקבלתעלה בקוטר של כ-30 ס"מ, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, יוצקיםפנימה את המלית ומניחים למעלה את גבעול הרוזמרין.
-
05.
אופים כ-40 דקות בחום בינוני.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים