קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה (ללא גלוטן) | השף הלבן

קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה קיש מעולה ללא גלוטן

קיש בטטה וגבינות יפהפה, נטול גלוטן, עם פטנט שללא ספק תרצו לאמץ

מאת: עז תלם
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בטטה וגבינות נטול גולטן
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6 מנות:

  • 30 גרם חמאת תנובה רכה לשימון התבנית והידיים
לבצק הבטטה:
  • 3-2 בטטות בינוניות (כ-800 גרם)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 ביצה בגודל M
למלית:
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 3 ביצים בגודל M
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים פרומעז תנובה חתוכה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
  • אפשרות: מעט אורגנו מיובש או עלי תימין טריים
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • 02.

    בצק הבטטה: קולפים את הבטטות ומגררים בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים. משהים 10 דקות וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מעבירים את הבטטות הסחוטות לקערה חדשה, מוסיפים את הקורנפלור והביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    גוזרים נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית שלה. משמנים היטב את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה רכה.

  • 05.

    מניחים את תערובת הבטטות בתבנית. משמנים את הידיים ומרפדים בתערובת את התחתית וגם את הדפנות עד ל-2/3 מגובהן (עובי התערובת צריך להיות כ-1/2 ס"מ. אם יש עודפים מוציאים אותם ומכינים מהם לביבות).

  • 06.

    אופים 20-15 דקות, עד התייצבות. מוציאים ומניחים לבצק להתקרר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

  • 08.

    המלית: שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקורנפלור וטורפים היטב. מוסיפים את הבצל הירוק, גבינת המוצרלה, מלח ופלפל וטורפים שוב. יוצקים את הבלילה לתבנית ומנענעים מעט, ליישור.

  • 09.

    מניחים על הבלילה את פרוסות הפרומעז במעגל. אם רוצים, זורים מעל מעט אורגנו מיובש או עלי תימין.

  • 10.

    אופים כ-45 דקות, עד שהבצק שחום והמלית יציבה. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים ומגישים (הקיש נשמר בקירור שלושה ימים, אבל הוא הכי טעים ביום ההכנה).

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(17)