קיש אינסייד אאוט עם בצק בטטה קיש מעולה ללא גלוטן
קיש בטטה וגבינות יפהפה, נטול גלוטן, עם פטנט שללא ספק תרצו לאמץ
המרכיבים ל6 מנות:
- 30 גרם חמאת תנובה רכה לשימון התבנית והידיים
- 3-2 בטטות בינוניות (כ-800 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1 כף קורנפלור
- 1 ביצה בגודל M
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% או שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 3 ביצים בגודל M
- 2 כפות קורנפלור
- 3-2 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
- 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 גליל (200 גרם) גבינת עזים פרומעז תנובה חתוכה לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ
- אפשרות: מעט אורגנו מיובש או עלי תימין טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
-
02.
בצק הבטטה: קולפים את הבטטות ומגררים בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים. משהים 10 דקות וסוחטים היטב, כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את הבטטות הסחוטות לקערה חדשה, מוסיפים את הקורנפלור והביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
גוזרים נייר אפייה לעיגול בקוטר התבנית ומניחים בתחתית שלה. משמנים היטב את הנייר ואת דופנות התבנית בחמאה רכה.
-
05.
מניחים את תערובת הבטטות בתבנית. משמנים את הידיים ומרפדים בתערובת את התחתית וגם את הדפנות עד ל-2/3 מגובהן (עובי התערובת צריך להיות כ-1/2 ס"מ. אם יש עודפים מוציאים אותם ומכינים מהם לביבות).
-
06.
אופים 20-15 דקות, עד התייצבות. מוציאים ומניחים לבצק להתקרר.
טיימר מופעל
-
07.
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.
-
08.
המלית: שמים בקערה את השמנת המתוקה, הביצים והקורנפלור וטורפים היטב. מוסיפים את הבצל הירוק, גבינת המוצרלה, מלח ופלפל וטורפים שוב. יוצקים את הבלילה לתבנית ומנענעים מעט, ליישור.
-
09.
מניחים על הבלילה את פרוסות הפרומעז במעגל. אם רוצים, זורים מעל מעט אורגנו מיובש או עלי תימין.
-
10.
אופים כ-45 דקות, עד שהבצק שחום והמלית יציבה. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שפורסים ומגישים (הקיש נשמר בקירור שלושה ימים, אבל הוא הכי טעים ביום ההכנה).
טיימר מופעל