פשטידת תרד, גבינה בולגרית וצנוברים בשבע דקות עבודה
פשטידה קלת-הכנה, בשבע דקות עבודה, בצבע ירוק עז, הודות לכמות העצומה של התרד, המככב כאן.
המרכיבים ל9 מנות גדולות:
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, מפוררת
- 150 גרם (כוס וכף) קמח לבן
- לעיטור: 25-30 גרם (חופן גדוש) צנוברים
- שמן זית
- מלח
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט
- 3 ביצים גדולות
הוראות הכנה:
-
01.
שימו לב שהמתכון מבוסס על עלי תרד קפואים ולא על תרד טחון/מדליוני תרד טחון (אם תסננו תרד טחון דרך מסננת דקה התרד יעבור דרך המסננת…)
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 22X22 ס"מ במעט שמן זית. מכינים סיר בינוני-גדול מלא (כ-2 ליטר) מים רותחים (מקומקום חשמלי) מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים זורקים את התרד לתוכם, מערבבים ומבשלים במשך 4 דקות או עד שאין גושי קרח בין עלי התרד.
טיימר מופעל
-
03.
בזמן שהתרד מתבשל טורפים בקערה בינונית ביצים בעזרת מטרף ידני, כחצי דקה עד דקה.
-
04.
מוסיפים יוגורט ופירורי גבינה בולגרית ומערבבים במרית.
-
05.
כשהתרד מוכן מסננים למסננת דקה ומעבירים לקערת הביצים. מערבבים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים קמח ומעט מאוד מלח (זכרו נא שהגבינה מלוחה) ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח. מעבירים לתבנית המשומנת, מיישרים ומפזרים צנוברים.
-
07.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 35 דקות או עד להתייצבות, הזהבה טובה והשחמה יפה של הצנוברים. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.
טיימר מופעל