פשטידת קישואים ופטה
פשטידה טעימה, בריאה ומלאה בירקות שמכינים בקלות. טיפ: אם אתם רוצים לשדרג, קשטו אותה בעיגולי בצל לתוספת רושם. את הפשטידה הזאת אפשר להכין גם עם ירקות אחרים

המרכיבים ל 6-8:
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים קצוצים
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1 כרישה קצוצה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית סוכר
- 6 קישואים מגוררים וסחוטים מנוזלים
- 200 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס", מפוררת לפירורים
- 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה", מגוררת
- 2 ביצים
- ½ כוס שמנת לבישול 10% "השף הלבן" (לא חובה)
- 3 שיני שום כתושות
- עלים מענף טימין טרי/רבע כפית טימין יבש או לחילופין - 2 כפות שמיר קצוץ
- ½ כוס קוואקר להכנה מהירה / פירורי לחם
- 1 בצל סגול נוסף פרוס לעיגולים
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים והכרישה כחצי שעה עד שהם שחומים ורכים.
-
02.
מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים כדקה נוספת. מצננים מעט.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
-
04.
בקערה גדולה מערבבים קישואים מגוררים, גבינות, ביצים, שמנת, שום, טימין וקוואקר ומערבבים היטב.
-
05.
מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים.
-
06.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומקשטים בעיגולי בצל סגול.
-
07.
אופים כ50-60 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.
טיימר מופעל