פשטידת קישואים ופטה – מתכון פשוט ועשיר בטעם | השף הלבן

פשטידת קישואים ופטה

פשטידה טעימה, בריאה ומלאה בירקות שמכינים בקלות. טיפ: אם אתם רוצים לשדרג, קשטו אותה בעיגולי בצל לתוספת רושם. את הפשטידה הזאת אפשר להכין גם עם ירקות אחרים

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת קישואים ופטה
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-8:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קצוצים
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 כרישה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר
  • 6 קישואים מגוררים וסחוטים מנוזלים
  • 200 גרם גבינת פטה 5% "פיראוס", מפוררת לפירורים
  • 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה", מגוררת
  • 2 ביצים
  • ½ כוס שמנת לבישול 10% "השף הלבן" (לא חובה)
  • 3 שיני שום כתושות
  • עלים מענף טימין טרי/רבע כפית טימין יבש או לחילופין - 2 כפות שמיר קצוץ
  • ½ כוס קוואקר להכנה מהירה / פירורי לחם
לקישוט:
  • 1 בצל סגול נוסף פרוס לעיגולים
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20-22 ס״מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        במחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים והכרישה כחצי שעה עד שהם שחומים ורכים.

  • 02.

        מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומערבבים כדקה נוספת. מצננים מעט.

  • 03.

        מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 04.

        בקערה גדולה מערבבים קישואים מגוררים, גבינות, ביצים, שמנת, שום, טימין וקוואקר ומערבבים היטב.

  • 05.

        מוסיפים את הבצלים המטוגנים ומערבבים.

  • 06.

        מעבירים את הבלילה לתבנית ומקשטים בעיגולי בצל סגול.

  • 07.

        אופים כ50-60 דקות עד שהפשטידה מתייצבת ומשחימה.

    טיימר מופעל

    00:00:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.