פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן | השף הלבן

פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן – לא יאומן כמה היא טעימה  

פשטידה נהדרת שמתאימה גם לרגישים לגלוטן

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת קישואים וגבינה בולגרית ללא גלוטן – לא יאומן כמה היא טעימה  

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1.1 ק"ג (11 יחידות קטנות-בינוניות) קישואים ו/או זוקיני
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס/דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל (1/2 גביע) יוגורט עיזים פיראוס
  • 200 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% או בולגרית 24% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם (5 כפות) קורנפלור
  • מלח דק
  • 3 כפות (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים
גודל תבנית: לתבנית אליפטית באורך 30 ס"מ, רוחב 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 02.

    חוצים קישואים/זוקיני לאורך ולרוחב, וחותכים לרצועות ארוכות. שמים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית ובוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 20 דקות. מסובבים את התבנית בתנור ואופים עוד 5 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים ושמים בצד. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אליפטית במעט שמן זית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט עיזים במטרף ידני.

  • 04.

    מוסיפים קוביות גבינה בולגרית וקישואים צרובים ומערבבים בעדינות במרית.

  • 05.

    מתבלים במעט מלח (בהתאם למליחות הגבינה בה בחרתם), ואם לא נרתעים מביצים חיות: טועמים ומתקנים תיבול.

  • 06.

    מוסיפים קורנפלור ומערבבים במרית עד לאיחוד.

  • 07.

    יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים ומהדקים ומפזרים פרוסות שקדים. כשחום התנור מגיע ל-175 מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 28-30 דקות או עד להתייצבות והזהבה טובה. מוציאים, מצננים כ-20 דקות ומגישים.טיפ: במקום פרוסות שקדים אפשר לעטר בצנוברים או בגרעיני חמנייה

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.