מתכון פשטידת פטריות | השף הלבן

פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

מאת: אסתר פלח
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות

המרכיבים ל 12 מנות-תבנית מלבנית 30*20:

לבצק:
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 75 גרם חמאה
  • קורט מלח
למלית:
  • 2 כפות חמאה
  • 3 בצלים גדולים
  • 500 גרם פטריות טריות פרוסות. או 2 קופסאות משימורים מסוננות ושטופות.
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות אבקת מרק פטריות (אני משתמשת בקנור)
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם.

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שכל המרכיבים מתאחדים מקררים כ-20 דקות (אפשר גם ללוש ביד)  

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מטגנים את הבצל הקצוץ במרגרינה, עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ל-2 דקות טיגון. מוסיפים חלב ואבקת מרק. מטבלים במלח ופלפל ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    משטחים את הבצק המרודד בתבנית משומנת ויוצקים את המילוי על הבצק.

  • 04.

    טורפים את הביצים יחד עם השמנת והגבינה המגוררת ויוצקים על המילוי.

  • 05.

    אופים כ-50 דקות ב-180 מעלותבאלכם עוד מתכון של פשטידת פטריות? נסו את פשטידת פטריות וגבינה צפתית שלנו 

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(354)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.