מתכון פשטידת מצה ותרד | השף הלבן

פשטידת מצה ותרד

פשטידת מצה ותרד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת מצה ותרד

המרכיבים ל8 מנות:

  • 8 מצות
  • 200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
  • 1 מיכל שמנת עמידה לקצפות 38% מסדרת השף הלבן
  • 2 כוסות חלב תנובה
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 400 גרם תרד קפוא עלים
  • 1 בצל בינוני מגורר
  • 4 ביצים
  • 4 כפות קמח מצה
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת המילוי:

  • 02.

    מחממים מחבת וממסים באה 50 גרם חמאה ומטגנים קלות את הבצל.

  • 03.

    מוסיפים למחבת את התרד כאשר הוא מופשר וסחוט מנוזלים וממשיכים לטגן.

  • 04.

    מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מורידים מהאש ומצננים.

  • 05.

    מוסיפים לתערובת המצוננת את הביצים, הקמח ופתיתי הגבינה ומשלימים את הטעם. הכנת התחתית:

  • 06.

    משרים את המצות בחלב, מוציאים למגבת וממתינים 3 דקות עד שהן מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל של 35X26 ס"מ ומניחים בתבנית שכבה אחת של מצות.

  • 08.

    יוצקים חלק מהמילוי על המצות ומשטחים.

  • 09.

    מניחים שכבה נוספת של מצות ומעליה שוב שכבת מילוי. על השכבה האחרונה מפזרים את פתיתי הפרמז’ן.

  • 10.

    מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך 25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(288)