המרכיבים ל8 מנות:
- 8 מצות
- 200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים מסדרת השף הלבן
- 100 גרם פתיתי פרמז’ן לפסטה מסדרת השף הלבן
- 1 מיכל שמנת עמידה לקצפות 38% מסדרת השף הלבן
- 2 כוסות חלב תנובה
- 100 גרם חמאת תנובה
- 400 גרם תרד קפוא עלים
- 1 בצל בינוני מגורר
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח מצה
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל שחור גרוס
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת המילוי:
-
02.
מחממים מחבת וממסים באה 50 גרם חמאה ומטגנים קלות את הבצל.
-
03.
מוסיפים למחבת את התרד כאשר הוא מופשר וסחוט מנוזלים וממשיכים לטגן.
-
04.
מוסיפים את השמנת ואת התבלינים, מורידים מהאש ומצננים.
-
05.
מוסיפים לתערובת המצוננת את הביצים, הקמח ופתיתי הגבינה ומשלימים את הטעם. הכנת התחתית:
-
06.
משרים את המצות בחלב, מוציאים למגבת וממתינים 3 דקות עד שהן מתרככות.
טיימר מופעל
-
07.
משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל של 35X26 ס"מ ומניחים בתבנית שכבה אחת של מצות.
-
08.
יוצקים חלק מהמילוי על המצות ומשטחים.
-
09.
מניחים שכבה נוספת של מצות ומעליה שוב שכבת מילוי. על השכבה האחרונה מפזרים את פתיתי הפרמז’ן.
-
10.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות ואופים במשך 25 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים