פשטידת טאטן הפוכה עם כרובית וברוקולי
פשטידת טאטן הפוכה עם כרובית וברוקולי על בסיס בצק עלים, טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה לארוחת ערב משפחתית לצד סלט טרי.
המרכיבים למנות 8:
- 1 כרובית סנפרוסט
- 1 ברוקולי סנפרוסט
- 1/2 כוס קמח
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אגוז מוסקט
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה מגורדת קולקשן
- 100 גרם גבינת עמק מגורדת "תנובה"
- 1 חבילה שמנת מתוקה מסדרת "השף הלבן" 32%
- 50 גרם חמאה "תנובה"
- חצי קופסא גבינת קוטג' "תנובה"
- 3 ביצים
- עשבי תיבול מכל סוג שהוא (לא חובה)
- 20 גרם חמאה לשימון התבנית
- חצי גליל בצק עלים מרודד "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
מפרקים כרובית וברוקולי לפרחים בינוניים.
-
02.
מרתיחים מים ומלח בסיר ומכניסים את הכרובית והברוקולי ל-5 דקות בישול. מסננים ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
לקערה מוסיפים את כל יתר החומרים לבלילה.
-
04.
שופכים את הבלילה לתבנית פיירקס עגולה ומשומנת היטב בחמאה.
-
05.
מסדרים מעל הבלילה בצק עלים שחתכנו בצורת התבנית.
-
06.
מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מקררים את הפשטידה והופכים אותה על גבי צלחת הגשה.
-
08.
בתאבון!
הידעת?
טארט טאטן הוא קינוח צרפתי מאוד מעניין. הוא נוצר בטעות כששתי אחיות צרפתיות ניסו להציל תפוחים שבושלו זמן רב מדי. בעקבות זאת נוצר אחד הקינוחים האהובים במטבח הצרפתי. אולם, רק בגלל שהן השתמשו בתפוחים לא אומר שלא ניתן להשתמש בחומרי גלם אחרים, לא בהכרח פירות. מופתעים? קבלו מתכון מקורי וטעים של פשטידת טאטן הפוכה עם כרובית וברוקולי על בסיס בצק עלים, טעימה ופשוטה להכנה, שמתאימה לארוחת ערב משפחתית לצד סלט טרי.