מתכון פשטידת חצילים וכרובית צלויים | השף הלבן

פשטידת חצילים וכרובית צלויים

פשטידה טעימה ומושקעת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פשטידת חצילים וכרובית צלויים

המרכיבים ל 10 מנות:

  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 יוגורט "שלי" של תנובה
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף עלי רוזמרין קצוצים
  • 2 כפות קמח תופח שטוחות
  • 2 ביצים טרופות
  • 1 כף פרורי לחם
  • 1 חמאת תנובה, רכה
  • אגוז מוסקט
  • 200 גרם גבינת כנען מסדרת השף הלבן של תנובה
  • 1 בצל סגול קטן
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1/2 כרובית טרייה ונקייה משורש

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את הבצל דק.

  • 02.

    קולפים את החצילים וחותכים לקוביות 2 על 2 ס"מ.

  • 03.

    את הכרובית מפרקים לפרחים לא גדולים.

  • 04.

    מעבירים את הירקות לתבנית ומתבלים בקורט מלח, כוסברה,  פלפל שחור, שמן זית,  חומץ בלסמי,  עלי רוזמרין קצוצים. מערבבים וצולים בתנור חם כ-20 דקות ללא כיסוי עד לריכוך כמעט מלא אך יציב ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות.

  • 06.

    מעבירים לקערה ומעל מוסיפים את הקמח, 2 כפות יוגורט, כף פרורי לחם, הביצים , מתבלים במוסקט מגורד, קורט מלח, חצי קורט פלפל שחור, 200 גרם גבינת כנען ומערבבים את כל העיסה.

  • 07.

    משמנים עם חמאה רכה את התבנית ואופים כ-30-40 דקות ללא כיסוי.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    מקררים היטב לפני הפריסה.

  • 09.

    במידה ויש צורך בחימום לפני ההגשה, מכסים לפני שמחממים למנוע התייבשות של הפשטידה.

הכנת? כאן מדרגים
(336)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.