פשטידת גבינות וזיתי קלמטה בעשר דקות עבודה
פשטידה מעולה וקלה להכנה, בעשר דקות עבודה, לא כולל משך האפייה.
המרכיבים ל9 מנות:
- 3 ביצים גדולות
- 60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט עיזים פיראוס או יוגורט "תנובה" 3-4%
- 500 גרם (2 קופסאות קטנות או אחת גדולה) גבינה לבנה 9% תנובה
- 200 גרם גבינה בולגרית 24% מסדרת המעדנייה פיראוס או גבינה בולגרית 16% "פיראוס", מפוררת לפירורים קטנים
- 10 גבעולי עירית טרייה, קצוצים דק – לא הכרחי
- כף עלעלי תימין – לא הכרחי
- 100 גרם (20 יח') זיתי קלמטה, מגולענים
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס דק
- 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
- לשימון: מעט שמן זית
- לעיטור: 3 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
פשטידה מעולה וקלה להכנה, בעשר דקות עבודה, לא כולל משך האפייה. במקום עירית ותימין אפשר לבחור בעשבי תיבול אחרים לפי טעמכם: פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק וכו'. אל תוותרו על זיתי הקלמטה והשומשום, שמוסיפים המון.
-
02.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
-
03.
בקערה בינונית-גדולה שמים ביצים וטורפים במטרף ידני.
-
04.
מוסיפים יוגורט וגבינה לבנה וטורפים עד לאיחוד.
-
05.
מוסיפים פירורי גבינה בולגרית, פיסות עירית ועלעלי תימין ומערבבים במרית.
-
06.
מוסיפים מחצית מזיתי קלמטה (מגולענים), מערבבים ומתבלים במעט מלח ופלפל. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול.
-
07.
מוסיפים קמח ומערבבים במרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת, מיישרים בעזרת מרית, מפזרים את המחצית השנייה של זיתי הקלמטה ומעטרים בשומשום. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 40-45 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים כעשר דקות ומגישים.
טיימר מופעל