פשטידת גבינה צפתית ועשבי תיבול
פשטידה טעימה מאוד, שבה הכוכב המרכזי הוא הבצל הירוק. במקום קמח ואבקת אפייה אפשר להשתמש בכוס קמח תופח.

המרכיבים ל 4 מנות ענק או 6 מנות בינוניות:
- שמן זית
- 3 ביצים גדולות
- 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) יוגורט 3-4% שומן תנובה
- 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית 5% פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
- 6 גבעולי בצל ירוק, שטופים ופרוסים דק
- 1 כוס פטרוזיליה, שטופה היטב, סחוטה וקצוצה דק
- מעט מאוד מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- 100 גרם (1/2 כוס ועוד 3 כפות) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
-
02.
בקערה בינונית טורפים ביצים ויוגורט במטרף ידני.
-
03.
מוסיפים קוביות קטנות של גבינה צפתית ומערבבים במרית.
-
04.
מוסיפים בצל ירוק פרוס דק, פטרוזיליה קצוצה, 1-2 כפות שמן זית, מלח (זהירות, הגבינה מעט מלוחה) ופלפל ומערבבים במרית.
-
05.
בקערית מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערה ומערבבים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. אם לא נרתעים מביצים חיות, טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח ופלפל. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים.
-
06.
כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 30-32 דקות או עד להתייצבות והשחמה יפה. מוציאים, מצננים 10 דקות ומגישים.
טיימר מופעל