פשטידת ברוקולי
מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 - 12 סועדים:
- חב' ברוקולי סנפרוסט (אפשר גם לקט נורמנדי)
- 7-8 ביצים
- חב' שמנת לבישול השף הלבן
- עד כ - 150 ג' גבינת חמד או בולגרית
- כוס קמח רגיל
- חב' אבקת אפיה
- כף מרק עוף פרווה(אם הבינה מלוחה מאוד אז פחות)
- חמאה או מרגרינה מחמאה לשימון התבנית
הוראות הכנה:
-
01.
מביאים את הירק לרתיחה ומיד מסננים
-
02.
בינתיים מערבבים את כל החומרים ביחד, ומשמנים את התבנית בחמאה
-
03.
את הגבינה להמוסיפים וסיף לבלילה המוכנה כקוביות קטנות.
-
04.
כאשר הירק מבושל, מסננים ומפזרים בתבנית המשומנת ומעל שופכים את כל הבלילה ומכניסים לתוך תנור שחוממם מראש על 200 מ'
-
05.
לאחר כ -5 ד' מנמיכים את החום ל- 160 מ' ,האפיה עורכת כ - 30 ד'. המלצה אפשר להוסיף כל סוג של גבינה צהובה לקראת סוף האפיה.
הכנת? כאן מדרגים