מתכון פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה | השף הלבן

פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה

טעימות וקלות להכנה — ככה אנחנו אוהבים את הפשטידות שלנו

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פשטידת ברוקולי, אגוזים וגבינת פטה

המרכיבים ל לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 22×28 ס”מ:

  • 50 גרם חמאת “תנובה”
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים גס
  • 1 שקית (800 גרם) תפרחות ברוקולי "סנפרוסט" מופשרות ומסוננות (מומלץ להוציא מהמקפיא כ-6 שעות לפני ההכנה ולהניח במסננת)
  • 1 גביע קוטג’ “תנובה” 5%
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת "תנובה" 15%
  • 250 גרם גבינת פטה “פיראוס” מפוררת גס
  • 3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס (לא חובה)
  • 4 ביצים טרופות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    ממיסים חמאה במחבת על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים כ-5 דקות עד שנעשה שקוף.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מניחים את פרחי הברוקולי בקערה (את הפרחים הגדולים חותכים לשניים), מוסיפים בצל מאודה ואת שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת.

  • 04.

    אופים 60-50 דקות, עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(247)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.