פשטידה עוגה של אטריות וגבינה
פשטידה איטריות וגבינה שהיא בעצם עוגה מתוקה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סולומון
המרכיבים ל20 מנות 2 תבניות מוארכות 6 x 28 xס"מ:
- 500 גרם אטריות שטוחות בינוניות
- 1/2 כפית מלח
- 500 גרם גבינה לבנה 9% של "תנובה"
- 5 ביצים גדולות
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפיות תמצית וניל
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 3 כפות מיץ לימון
- 2 תפוחי עץ גדולים (רצוי סמית)
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את האטריות עם המלח בקערה גדולה ויוצקים עליהן 2 ליטר מים רותחים,מערבבים,מכסים ומשהים למשך 10 דקות. האיטריות צריכות להתרכך, אך לא להתבשל.
טיימר מופעל
-
02.
בקערה גדולה שנייה טורפים יחד גבינה, ביצים, סוכר, קורנפלור, וניל, קליפת לימון ומיץ לימון. קולפים את התפוחים ומגררים על מגררת גסה ישר לתוך התערובת. מערבבים שוב.
-
03.
מסננים הייטבאת האטריות ומוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים
-
04.
מחלקים בין 2 תבניות מוארכות משומנות (8x26 ס"מ) ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במרכז התנור במשך כ-50 דקות, עד שפני הפשטידות משחימים ומרכזן יציב למגע. מגישים חם או פושר
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים