פשטידה עוגה של אטריות וגבינה – פשטידה שהיא עוגה מתוקה | השף הלבן

פשטידה עוגה של אטריות וגבינה

פשטידה איטריות וגבינה שהיא בעצם עוגה מתוקה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידה עוגה של אטריות וגבינה
צילום: יהודה סולומון

המרכיבים ל20 מנות 2 תבניות מוארכות 6 x 28 xס"מ:

  • 500 גרם אטריות שטוחות בינוניות
  • 1/2 כפית מלח
  • 500 גרם גבינה לבנה 9% של "תנובה"
  • 5 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 2 תפוחי עץ גדולים (רצוי סמית)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את האטריות עם המלח בקערה גדולה ויוצקים עליהן 2 ליטר מים רותחים,מערבבים,מכסים ומשהים למשך 10 דקות. האיטריות צריכות להתרכך, אך לא להתבשל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה גדולה שנייה טורפים יחד גבינה, ביצים, סוכר, קורנפלור, וניל, קליפת לימון ומיץ לימון. קולפים את התפוחים ומגררים על מגררת גסה ישר לתוך התערובת. מערבבים שוב.

  • 03.

    מסננים הייטבאת האטריות ומוסיפים לתערובת הגבינה ומערבבים

  • 04.

    מחלקים בין 2 תבניות מוארכות משומנות (8x26 ס"מ) ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במרכז התנור במשך כ-50 דקות, עד שפני הפשטידות משחימים ומרכזן יציב למגע. מגישים חם או פושר

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(303)