טארט שומר וקייל | השף הלבן

מתכון לטארט שומר וקייל

שומר וקייל? כן, כן, כן! שילוב נהדר של שני ירקות קצת פחות נפוצים באפייה אבל התוצאה הסופית לגמרי מוכיחה את עצמה וקוצרת מחמאות

מאת: רותם ליברזון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט שומר וקייל
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6-8:

  • 1 חבילת (600 גרם) בצק פילו תורכי מעדנות, מופשר בהתאם להוראות שעל האריזה
  • 500 גרם שומר
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית סוכר חום בהיר
  • 8-7 עלי קייל
  • 3/4 גליל (150 גרם) גבינת עזים פרומעז תנובה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
לבלילה:
  • 1 מיכל (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 4 ביצים
  • 1 כפית חרדל
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

        מרפדים בבצק את תחתית התבנית ודופנותיה ומניחים במקרר.

  • 03.

        חותכים את פקעות השומר לרוחבן לפרוסות בעובי

  • 04.

    5 ס"מ.

  • 05.

        מחממים את החמאה במחבת גדולה וצורבים את פרוסות השומר 3-2 מכל צד, עד להזהבה. מוסיפים את החומץ והסוכר ומבשלים כדקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל ומצננים. 

  • 06.

        הרכבת הטארט ואפייה: מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה ויוצקים על הבצק שבתבנית.

  • 07.

       מסדרים את השומרים בצורה מסודרת כך שיראו אותם לרוחב, מניחים את עלי הקייל הטריים בניהם כך שיציצו מהבלילה. לסיום, קורעים את גבינת העזים ביד לפיסות גסות ומפזרים על הטארט.

  • 08.

        מכסים את הטארט בנייר אפייה ואופים 60-50 דקות, עד שהמלית מתייצבת במרכזה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)