טארט גזרים צבעוניים וגבינה כחולה
טארט יפהפה, פוטוגני והכי חשוב – טעים! גזרים מתקתקים, פיקנטיות של גבינה כחולה ומליחות עדינה של פתיתי פרמזן שלוקחים את הטארט האהוב של שבועות לליגה אחרת
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 4 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף סוכר חום
- 6-5 גזרים צבעוניים קלופים וחצויים לאורכם
- 1 גביע (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 2 ביצים בגודל L
- 2 כפות קמח תופח
- 1 חבילה (100 גרם) גבינה כחולה "COLLECTION" מפוררת
- 1 כף עלי תימין טריים
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית מלח
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1/4 1 (300 מ"ל) כוסות יוגורט עיזים תנובה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1 כף שמן זית
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים בקערה שמן זית, שום וסוכר חום, מוסיפים את הגזרים ומערבבים עד שהם מצופים בשמן המתובל.
-
03.
מעבירים את הגזרים לתבנית כשצידם החתוך כלפי מטה, מכסים בנייר אפייה נוסף ואופים כ-20 דקות עד שהם מתרככים.
טיימר מופעל
-
04.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
-
05.
משמנים תבנית עגולה ומרפדים את תחתיתה ושוליה, עד גובה 3 ס"מ, בבצק. מסירים עודפי בצק.
-
06.
שמים בקערה את מרכיבי המילוי וטורפים לבלילה אחידה.
-
07.
יוצקים את המילוי לתבנית על הבצק ומניחים את הגזרים בצפיפות על המילוי כשצידם החצוי כלפי מטה.
-
08.
אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב ויבש והמילוי מתייצב.
טיימר מופעל
-
09.
מערבבים בקערית את מרכיבי רוטב היוגורט.
-
10.
בוזקים עלי תימין על הטארט ומגישים חם, עם היוגורט המתובל.