טארט גזרים צבעוניים וגבינה כחולה | השף הלבן

טארט גזרים צבעוניים וגבינה כחולה

טארט יפהפה, פוטוגני והכי חשוב – טעים! גזרים מתקתקים, פיקנטיות של גבינה כחולה ומליחות עדינה של פתיתי פרמזן שלוקחים את הטארט האהוב של שבועות לליגה אחרת

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט גזרים צבעוניים וגבינה כחולה
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
לגזרים:
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף סוכר חום
  • 6-5 גזרים צבעוניים קלופים וחצויים לאורכם
למילוי:
  • 1 גביע (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 2 ביצים בגודל L
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1 חבילה (100 גרם) גבינה כחולה "COLLECTION" מפוררת
  • 1 כף עלי תימין טריים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
לרוטב יוגורט:
  • 1/4 1 (300 מ"ל) כוסות יוגורט עיזים תנובה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

  • 02.

    מערבבים בקערה שמן זית, שום וסוכר חום, מוסיפים את הגזרים ומערבבים עד שהם מצופים בשמן המתובל.

  • 03.

    מעבירים את הגזרים לתבנית כשצידם החתוך כלפי מטה, מכסים בנייר אפייה נוסף ואופים כ-20 דקות עד שהם מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.

  • 05.

    משמנים תבנית עגולה ומרפדים את תחתיתה ושוליה, עד גובה 3 ס"מ, בבצק. מסירים עודפי בצק.

  • 06.

    שמים בקערה את מרכיבי המילוי וטורפים לבלילה אחידה.

  • 07.

    יוצקים את המילוי לתבנית על הבצק ומניחים את הגזרים בצפיפות על המילוי כשצידם החצוי כלפי מטה.

  • 08.

    אופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב ויבש והמילוי מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מערבבים בקערית את מרכיבי רוטב היוגורט.

  • 10.

    בוזקים עלי תימין על הטארט ומגישים חם, עם היוגורט המתובל.

הכנת? כאן מדרגים
(0)