טארט אנטיפסטי וגבינת פרומעז - נטלי לוין | השף הלבן

טארט אנטיפסטי וגבינת פרומעז

טארט אנטיפסטי עם שילוב טעמים מושלם שישמח את כל האורחים בחג. מתכון נפלא של נטלי לוין מתוך חוברת שבועות שכדאי לנסות

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון טארט אנטיפסטי וגבינת פרומעז
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 2 טארטים בינוניים:

לבסיס:
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה מעדנות מופשר
למלית הגבינה והאנטיפסטי:
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
  • 3-2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות בעובי כ-1 ס"מ
  • 3-2 קישואים פרוסים לעיגולים בעובי כ-1 ס"מ
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1 גליל (200 גרם) גבינת פרומעז COLLECTION חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ או פרומעז בצל ועירית או פרומעז שום פלפל אדום ובצל
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

  • 02.

    המלית: מסדרים את הירקות בתבנית, מברישים בשמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    קולים את הירקות 10-8 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים קלות. מוציאים ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל-190 מעלות.

    טיימר מופעל

    00:08:00
  • 04.

    מקמחים קלות את משטח העבודה. פורסים עליו את הבצק ומחלקים אותו ל-2 חלקים שווים. בעזרת סכין חורצים בכל ריבוע בצק שוליים ברוחב 2-1 ס"מ. מניחים כל חלק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מסדרים כ-1/3 מפרוסות הגבינה על גבי תחתיות הבצק ומורחים אותן לשכבה דקיקה. מסדרים את הירקות ואת יתרת פרוסות הגבינה על הבצק בצורה חופשית.

  • 05.

    אופים 25-20 דקות, עד שהירקות והבצק מזהיבים. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:20:00

הידעת?

טיפ: לגרסה טבעונית – משתמשים בבצק עלים רגיל ובחתיכות פלח בסגנון גאודה במקום גבינת הפרומעז. הטעם והמרקם מעט ישתנו, אבל התוצאה תהיה טעימה לא פחות.

הכנת? כאן מדרגים
(11)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.