טארט תרד וגבינת פיראוס עם בצק פריך מלוח | השף הלבן

טארט תרד וגבינות

מתכון קל להכנה לקיש פריך עם בצק מלוח עשוי מעשבי תיבול ומלית תרד וגבינות. השילוב של גבינת בולגרית פיראוס וגבינת שמנת מבטיח טעם עשיר וקרמי. הקיש הזה מתאים לארוחה קלה, ויכול לשמש גם כתוספת לפיקניק או לארוחת ערב קלילה.

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בצק פריך מלוח
צילום: בתיה סורק

המרכיבים ל 8 מנות :

מרכיבים:
  • 2 כוסות קמח
  • 200 גר’ חמאה קרה קוביות
  • ביצה
  • 3 כפות עשבי תיבול מיובשים/ קצוצים (בזיליקום/ אורגנו/טימין)
  • חצי כפית מלח
מלית:
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 גרם עלי תרד קצוצים
  • 200 גרם בולגרית פיראוס
  • 200 גרם גבינת שמנת "נפוליאון"
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל לבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מלית: במחבת עם שמן זית מאדים תרד עד שהוא ממש רך, מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר המצרכים.

  • 02.

    בצק פריך: מכניסים למעבד מזון עם סכין להב את כל המצרכים פרט לביצה, מעבדים 2-3 פולסים קצרים.

  • 03.

    לפיזור קל, מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים קצרים אך ורק עד לקבלת גושי בצק.

  • 04.

    מוציאים כוס מהבצק ומניחים במקפיא, את שאר הבצק אוספים לכדור.

  • 05.

    בתבנית משטחים את הבצק, ומחוררים עם מזלג.

  • 06.

    מניחים את מלית התרד, ומעליו את גושי הבצק ששמרנו במקפיא (לפתוח עם הידיים קצת).

  • 07.

    אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כחצי שעה עד שהבצק זהוב ויפה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.