פיצפוטטו – מיני פיצות על פרוסות תפוחי אדמה
מיני פיצות שהן גם פוטטוס! קבלו את המתכון שכולם מדברים עליו: מיני פיצות תפוחי אדמה אישיות עם טריו פתיתים שמכינים בקלות לארוחת הערב
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 תפוחי אדמה גדולים
- תרסיס שמן
לרוטב:
- 1 כוס עגבניות שרי פרוסות דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1 כפית אורגנו יבש
- 3 כפות מים
לציפוי:
- 1 שקית (300 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1 כוס פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות (לא חובה)
- אופציות נוספות: פרוסות זיתים / גרגירי תירס / טונה
גודל תבנית: תבנית מלבנית חסינת חום
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים את הפרוסות בתרסיס שמן ואופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה רסק, מים, שמן, תבלינים ועגבניות שרי.
-
03.
מניחים כף רוטב על כל פרוסת תפוח אדמה, מפזרים טריו פתיתים על כל פרוסה ומניחים מעליהם את התוספות.
-
04.
מחזירים לתנור ל-5-6 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים לצד סלט טרי.
-
06.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים