פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית | השף הלבן

פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית

פיצה משפחתית עסיסית וטעימה עם נגיעות מלוחות של פיראוס בולגרית 5%

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיצה משפחתית עבה עם פיראוס בולגרית

המרכיבים ל12:

לרכישה >>
מרכיבים:
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גרם שמרים טריים / 17 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
  • 120 מ"ל שמן זית (חצי כוס)
  • 600 מ"ל מים קרים (2.5 כוסות)
  • 30 גרם מלח (2 כפות שטוחות)
לרוטב פיצה:
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • כפית מכל תבלין: אורגנו מיובש, סוכר, מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתוש
תוספות:
  • 500-600 גרם גבינה צהובה עמק
  • 250 גרם בולגרית 5% פיראוס
  • חבילת פטריות טריות
  • בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת מיקסר עם וו לישה לשים היטב את כל חומרי הבצק כרבע שעה עד לקבלת בצק יחסית דביק ויציב.

  • 02.

    מעבירים לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.

  • 03.

    בזמן שהבצק תופח מבשלים את כל מרכיבי הרוטב יחד כעשר דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

  • 04.

    במחבת גדולה מקפיצים פטריות חתוכות עם שמן זית, מעט שום, מלח, פלפל עד להזהבה קלה.

  • 05.

    מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, משמנים מעט ומשטחים את כל הבצק שתפח בתבנית כך שיגיע לכל הקצוות.

  • 06.

    מורחים על הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים גבינה צהובה, פטריות, בולגרית ומניחים להתפחה נוספת של כ20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    אופים את הפיצה ב180 מעלות טורבו כ30 דקות עד שהיא זהובה.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)