פיצה ירוקה עם פסטו וברוקולי
מחפשים מתכון לפיצה ביתית משודרגת? קבלו את המתכון המושלם! דור משה סידר לנו מתכון לפיצה ירוקה עם פסטו וברוקולי שתשנה את כל מה שחשבתם על פיצה ביתית
המרכיבים ל2 פיצות עגולות:
- ½ קילו (500 גרם) קמח לבן
- ½ 2 כפיות שמרים יבשים
- 3 כפות שמן זית
- כף סוכר
- כוס ורבע מים
- חצי כף מלח
- 5 כפות שמן זית
- ברוקולי סנפרוסט
- 3 שיני שום
- פלפל שחור, מלח
- 3 כפות גבינת נפוליאון 16% בטעם טבעי
- 3 כפות רוטב פסטו "אוליביה"
- 150 גרם פתיתי מוצרלה "קולקשן"
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים חוץ מהמלח. לשים את הבצק במשך כ-2 דקות במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. לשים במשך 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ונוח לעבודה (אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים/ קמח). מכסים את קערת המיקסר עם מגבת ומתפיחים להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הברוקולי: במחבת גדולה מחממים שמן זית על להבה בינונית. מוסיפים את פרחי הברוקולי, השום, מלח ופלפל שחור. מכסים את המחבת ומערבבים כל שתי דקות. מבשלים רק עד שהברוקולי מתחיל להתרכך (הוא לא צריך להיות רך לחלוטין).
-
03.
להכנת הרוטב, מערבבים את הגבינה והפסטו.
-
04.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים את תבנית התנור כשהיא הפוכה, בשליש התחתון של התנור.
-
05.
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. מרדדים על נייר אפייה חצי מהבצק לעיגול דק ומורחים עליו כף וחצי מהרוטב. מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה ומניחים אותו בזהירות על תבנית התנור. מומלץ להניח את הפיצה עם נייר האפייה על מגש פיצות / קרש חיתוך לצורך המעבר.
-
06.
אופים כחמש דקות, מוציאים בזהירות ומורחים עוד כף וחצי מהרוטב. מפזרים את המוצרלה ומעליה מפזרים את פרחי הברוקולי. אופים במשך עשר דקות, עד שהבצק שחום והגבינה זהובה.
-
07.
אופים באותו אופן את הפיצה השניה. אם רוצים, ניתן לפזר עלי בזיליקום מעל הפיצה האפויה.