פיצה פטריות ושלוש גבינות
מאפה שמכינים בכמה דקות ותמיד קוצר מחמאות
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ
המרכיבים ל2 פיצות:
- זוג בסיסים דקים לפיצה - מופשרים
- 2 סלסילות פטריות יער פרוסות
- 1 גליל גבינת פרומעז "תנובה" חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ / גבינת מוצרלה
- 2 כוסות גבינת קשקבל של "תנובה" / גבינת ברי - מגוררת
- 0.5 כוס פתיתי פתיתי פרמזן "השף הלבן" / גאודה קולקשן
- מלח ים לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- שמן זית
- רוטב טבסקו חריף (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לטמפרטורה המקסימלית ומניחים תבנית במדף האמצעי.
-
02.
על גבי נייר אפיה, מניחים בסיס פיצה ומברישים אותו בשמן זית. מסדרים בשכבה אחידה מחצית מקוביות גבינת הפרומעז או המוצרלה, מחצית מפרוסות הפטריות ומפזרים 1 כוס גבינת קשקבל או צ'דר מגוררת. מתבלים במלח ופלפל ומזליפים מעט שמן זית.
-
03.
כשהתנור חם, מוציאים את התבנית החמה בזהירות ומחליקים אליה את נייר אפיה עם בסיס הפיצה בזהירות. אופים 12-15 דקות עד שהבסיס זהוב ופריך והגבינה חמה ומבעבעת.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הפיצה החמה מהתנור, מפזרים מעל ¼ כוס גבינת פרמזן או גאודה מגוררת ומגישים מיד, בתוספת רוטב טבסקו חריף.
-
05.
חוזרים על סדר הפעולות עם בסיס הפיצה, הפטריות והגבינות הנותרות.
הכנת? כאן מדרגים